Les instal·lacions municipals de Gaetà Huguet a Castelló van acollir el darrer cap de setmana el Campionat Provincial de proves combinades. Un esdeveniment esportiu en el qual van participar més de 100 atletes i que es recordarà pel nou rècord d’Espanya sub-14 aconseguit pel jove atleta del Playas Edgar Ahicart en hexatló.

El jove esportista va sumar un total de 3.143 punts, per la qual cosa va millorar amb escreix els 3.061 punts del madrileny Fernando Sevilla, el qual tenia el rècord fins ara. Això li va servir a més a Edgar per penjar-se la medalla d’or per davant dels atletes Marc Palomero (2.488 punts) i Guillem Rubio (2.483 punts).

La d’Edgar no va ser l’única gran alegria de la jornada, ja que entre les categories sub-16 fins absolutes, es van aconseguir diverses marques mínimes per als respectius campionats d’Espanya. Així va ocòrrer en la categoria sub-16 femenina, on la guanyadora, Lidia Marín, es va situar en segona posició del rànquing nacional amb 3.465. En segon lloc es va classificar Alejandra Ortega, amb 3.257 punts i quarta nacional, mentre que va ser tercera María López, a només un punt de la mínima nacional.

La prova sub-16 masculina també va destacar amb grans èxits. El guanyador, el nuler Marc Recatalá, ja va aconseguir fa uns mesos la millor marca espanyola en hexatló en pista coberta. En aquesta ocassió va sumar 5.027 punts en l’octatló, tot i que el seu gran objectiu per a aquesta temporada es treure-li el rècord nacional sub-16 al seu company d’entrenament Pau Borillo, el qual l’any passat va aconseguir 5.210 punts.

El podi el van completar Germán Rubio i Marcos Lozano, amb 4.804 i 4.475 punts, respectivament. Tots tres van aconseguir la mínima per al Campionat d’Espanya i a més Recatalá es posa com a líder d’enguany.

Per la seua banda, Pau Borillo va guanyar el decatló sub-18 amb 6.207 punts, una marca que no només és mínima per al Nacional, sinó que li dóna opcions de fer la mínima per a l’Europeu d’aquest estiu a Hongria.

El podi el van completar Andreu Boix (5.950 punts) i Víctor Trilles (5.534 punts), mentre que en xiques es va impoosar Emma García amb 4.409 punts.

Per últim, en el pentatló sub-14 femení va guanyar Andrea Allepuz amb 2.349 punts, mentre que Maria Vilar va ser segona amb 2.192 punts i Carmen Jiménez, tercera amb 2.048 punts.