UNA PEL·LÍCULA:

HACHIKO.

UN ARTISTA:

MELENDI.

UN MENJAR:

MACARRONS.

UN VIATGE:

UN CREUER AL CARIB.

UN SOMNI:

SER METGESSA I CÓRRER UN MUNDIAL DE CICLISME

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2002 (16 ANYS), CÀLIG.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE BATXILLERAT A L’IES RAMÓN CID DE BENICARLÓ.

TRAJECTÒRIA: SUBCAMPIONA D’ESPANYA VELOCITAT 2019. SUBCAMPIONA DE LA COMUNITAT EN LÍNIA 2018. CINC ORS I DUES PLATES EN L’AUTONÒMIC DE PISTA 2019. CAMPIONA DE LA LLIGA DE PISTA 2019.

La jove ciclista de Càlig Carla Pruñonosa San Abdón, amb 16 anys, s’està convertint en una de les promeses d’aquest esport. En el darrer autonòmic de pista va guanyar cinc ors i dues plates en les set proves que va disputar, i es va proclamar campiona de la Lliga de Pista 2019.

—Com vas arribar al ciclisme?

—La veritat és que va ser als 10 anys, per gelosia del meu cosí, que amb 7 anys va començar en el ciclisme com havia fet el seu avi.

—Com ha sigut la teua trajectòria?

—Vaig començar amb el Deportes Balaguer de Benicarló. Hi vaig estar quatre anys a la seua escola, fins que al passar a cadets em van proposar formar part del Hyundai Koryo Car, un equip de València només de xiques. I enguany ja és la tercera temporada amb elles.

—T’agrada més un equip femení?

—És millor perquè hi ha clubs mixtes en els que sembla que facen més cas als xics, mentre que aquí es centren en nosaltres.

—Prefereixes pista o carretera?

—Sempre he fet carretera, però el primer any de cadet una amiga em va convèncer per a provar la pista i ja porte tres temporades, tot i que m’agrada més la carretera, les pujades. La pista és més per a entrenar i preparar la temporada.

—Amb quina victòria et quedes?

—Puc ser amb la plata en velocitat de l’any passat perquè no m’ho esperava, i les medalles d’enguany ja que és el primer any com a júnior i hi havia molta gent més major.

—Quins objectius tens ara?

—Anava a participar del 19 al 21 d’abril en el Nacional de pista, però em vaig trencar la clavícula entrenant, així que em centraré en la temporada de carretera.

—Quins són els teus punts forts? I els dèbils?

—Soc bona companyera d’equip i molt bona escaladora, però tinc un poc de por a les baixades.

—Com veus el pas a professional?

—És complicat, però no impossible.

—Quins ciclistes admires?

—Valverde, Contador, la jove Eider Merino i l’alemanya Kristina Vogel.