NOM DEL CLUB:

ASSOCIACIÓ CULTURAL I ESPORTIVA DE PEÑÍSCOLA.

ANY DE FUNDACIÓ:

1970.

PRESIDENT:

JESÚS FERNÁNDEZ.

TERRENY DE JOC:

BENEDICTE XIII.

EQUIPACIÓ:

BLANC I BLAVA.

PRIMER EQUIP:

PRIMERA REGIONAL.

En aquest inici de la nova temporada de futbol, l’ACD Peñíscola insisteix en la seua aposta de creixement continuu, ja que per al curs 2018-19 ha inscrit 10 equips de futbol base: dos prebenjamins, dos benjamins, dos alevins, un infantil, un cadet i un juvenil, a més de l’escoleta.

Això suposa un augment en tres equips respecte a la darrera temporada, la qual cosa permet formar un equip per any en totes les categories de futbol 8. I els querubins, tot i que no competeixen de manera oficial, no deixen de crèixer en la seua tercera temporada consecutiva en aquesta nova etapa.

Es tracta d’una situació que cal destacar, ja que fa només tres temporades el club només tenia un equip per categoria o cap, com era el cas del cadet.

No hi ha dubte que aquest canvi es deu al treball ben fet a nivell directiu i sobreto de coordinació, una tasca que desenvolupa per tercer any consecutiu Dani Domingo, coordinador de futbol base, qui aposta per damunt de tot per una tasca formativa, tant en els aspectes esportius com humans, molt per damunt de qualsevol afany competitiu.

Una bona prova d’això és la seua aposta per implantar entrenadors amb titulació oficial, la qual en aquests moments ja es troba en una fase molt avanzada. De fet, en torn al 80% del total del planter de monitors ja té la titulació o està estudiant.

comunicació / També té molt a veure en aquest creixement exponencial el treball de difusió desenvolupat les darreres campanyes pel departament de comunicació del club, el qual, encapçalat per Raúl Manuel i amb l’ajuda de Sergio Garré, dóna a conéixer mitjançant la pàgina web i les xarxes socials tot allò que s’està fent bé a l’escola de futbol, a més, com no, de l’actualitat de l’amateur.

També es desenvolupa una tasca divulgativa i un treball educatiu mitjançant el canal de Youtube ‘ACD TV’, que apropa als menuts al món audiovisual i els ajuda a desenvolupar-se en l’expressió oral mitjançant entrevistes postpartit, en les quals tots ells poden expresar les seues opinions sobre el que ha passat al terreny de joc.

Els objectius de l’escola són, a banda d’ensenyar als xiquets a jugar a futbol, mantindre la mateixa escola en constant evolució per a aconseguir una sòlida base que en el futur puga nodrir a l’amateur, la qual cosa és, en definitiva, el somni de qualsevol aficionat, veure a l’equip de la seua ciutat amb molts jugadors formats a la seua base, i pel camí tractar la complicada tasca de competir amb qualitat, ja que en recursos és molt difícil competir amb les escoles de renom de les localitats més properes.