Els equips de bàsquet de la província de Castelló tindran una bona representació en el Campionat d’Espanya infantil de seleccions autonòmiques que es jugarà a Huelva del 3 al 7 de gener de 2020, ja que la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV) ha seleccionat quatre jugadors provincials per al combinat masculí i dues jugadores per a l’equip femení autonòmic.

En categoria masculina el TAU Castelló ha aconseguit un pòquer, amb la tercera part dels 12 jugadors que integren el conjunt de la Comunitat Valenciana. Només la Fundaciò València Bàsquet 2000 aporta més efectius. Es tracta de quatre jugadors de 13 anys, tots ells debutants amb el combinat autonòmic.

Pedro Lliso Daviu, de Segorbe, és l’únic que acaba d’arribar a la cantera del TAU Castelló. Juga de base i està content amb la seua primera convocatòria «perquè l’esforç ha pagat la pena».

La resta de convocats de l’equip castellonenc porten tots dues temporades en el club, com Álvaro Balada Segovia, un ala pívot d’Almassora que creu que «defensar els colors de la teua comunitat és impressionant».

Per la seua banda, Diego Holgado Cuéllar, ala de Vila-real, té ganes de «poder demostrar en el Campionat tot el que m’han ensenyat els meus entrenadors».

Completa el grup Raúl Soro Villanueva, escolta de Benicarló, per al qual la seua convocatòria «em dona alegria i motivació, i estic agraït als meus companys que m’han ajudat molt per a poder estar ahí», assegura.

Pel que fa al combinat femení, tenen representació el Club Baloncesto Castellón i el Nou Bàsquet Femení Castelló. Per part d’aquest darrer ha sigut seleccionada Andrea Pauner, que juga d’aler i ja va formar part de la selecció aleví de la Comunitat Valenciana. A més, aquest estiu va ser inclosa en l’Operació Talent de la selecció espanyola.

tècnic / El club de la capital de la Plana també estarà representat en el combinat autonòmic pel seu entrenador i preparador físic Juan Silvestre, que actuarà com a segon tècnic de la selecció valenciana.

A més, el club ha volgut donar l’enhorabona a Marta Redondo, jugadora de l’infantil A, que també va mostrar un extraordinari nivell fins els darrers entrenaments. Tot i haver-se quedat finalment fora de la llista de les 12 millors jugadores valencianes, sí ha entrat en el top-15, per la qual cosa està com a reserva.

Per la seua banda, el CBC participarà en el Nacional per seleccions amb María Notario Tena, jugadora de l’infantil femení IR Nivell 2 que porta en el club des que era prebenjamí, i ja jugava amb les alevins quan era benjamí de segon any.

Fa dues temporades va ser subcampiona aleví femení de Preferent amb el CBC i l’any passat ja va ser convocada per al Nacional de seleccions amb el combinat aleví juntament amb una altra companya del club. A més, va ser quarta en la lliga aleví autonòmica, jugant les semifinals.