Els dies d’entrenament són els preferits pels xics del Prebenjamí C. En eixir del col·legi, els seus familiars els porten ràpidament a la Ciutat Esportiva, on es vesteixen de curt i es calcen les botes per aprendre i gaudir del seu esport favorit. «És un equip que ve amb unes ganes tremendes d’entrenar. Per l’edat que tenen, són molt competitius i els encanta divertir-se», explica un dels seus tècnics, Pepe Arrufat.

L’equip groc competeix en el Grup 1 de Castelló de segon any prebenjamí, una categoria a la qual, en un principi, els va costar adaptar-se, però que, en l’actualitat, ja compten els seus últims partits per golejades: «Hem començat bé el campionat. Els primers xocs van costar una mica més perquè per a molts dels nostres jugadors és una categoria nova, però a hores d’ara sembla que ja hem alçat el vol i estem guanyant els últims partits amb grans resultats».

ràpid aprenentatge // Els joves jugadors del Prebenjamí C, de sis i set anys, aprenen a passos de gegant i assimilen ràpidament tant els conceptes futbolístics com els valors que inculquen des de ben menuts a la Cantera Grogueta: «Són com esponges, aprenen molt ràpid. A més, són uns apassionats de l’esport i porten tota l’energia als entrenaments. Són un grup d’amics que tenen en comú la seua afició pel futbol».

El futbol no és l’únic que els uneix. També el somni que tots comparteixen: triomfar a l’Estadi de la Ceràmica i emular els seus ídols, als que intenten imitar a les celebracions de gol: «Són fidels seguidors del Submarí, se saben totes les celebracions dels futbolistes del Villarreal i quan marquen un tant, aprofiten per celebrar-ho com les estreles del conjunt groguet».

Finalment, l’equip prebenjamí treballa per «créixer com a futbolistes i com a persones». «El nostre objectiu com a entrenadors és formar jugadors de futbol. No obstant això, és més important encara formar els xiquets en valors com la companyonia o el respecte», exposa Arrufat.