UNA PEL·LÍCULA:

EL DIARI DE NOAH.

UN LLIBRE:

HYDE.

UN MENJAR:

ARRÒS.

UN VIATGE:

THAILANDIA.

UN ARTISTA:

VETUSTA MORLA.

ANY I LLOC DE NAIXEMENT: 2002 (17 ANYS), BORRIOL.

ESTUDIS: FA SEGON DE BATXILLERAT A L’IES JOAN BAUTISTA PORCAR.

TRAJECTÒRIA: FORMA PART DE LA BASE DEL NBF CASTELLÓ DES DELS 7 ANYS. CAMPIONA DE LA COPA PREFERENT 2018-19. EIXA TEMPORADA DEBUTA EN CATEGORIA SENIOR SENT JUNIOR DE PRIMER ANY.

La jove castellonenca Claudia Miranda Millán és una de les grans promeses del Nou Bàsquet Femení de Castelló. La darrera temporada, en el seu primer any de junior, va compaginar aquest equip amb el senior B autonòmic i fins i tot va arribar a debutar amb el senior A de categoria nacional.

—Com vas descobrir el bàsquet?

—Una amiga de la meua germana major, Raquel, va començar a jugar-hi i ens ho va recomanar. Al final hem acabat jugant-hi les tres, també la meua germana menuda, Eva. Totes juguem en el Nou Bàsquet Femení Castelló, on jo vaig començar amb set anys.

—Com comparteixes el bàsquet amb les teues germanes?

—Ho passem molt bé, i tot i que formem part d’equips que juguen en categories diferents, de vegades compartisc pista amb Raquel i això m’agrada molt.

—Què t’agrada d’aquest esport?

—Les meues companyes i eixa sensació que tinc quan jugue, com una lliberació. Després d’un dia molt pesat, quan entres a la pista de bàsquet és un món diferent.

—En quina posició jugues?

—Del que em deixen. Com soc alta puc fer de pivot, però també de base, tot i que la meua posició de veritat és aler, tinc bona visió de joc.

—En què tractes de millorar?

—M’agradaria canviar l’actitud, no en compromís, que en tinc sempre, sinò en ambició, em diuen que he de ser un poc més agressiva.

—Com vas viure la darrera temporada, entre el junior i el senior B?

—Al principi era un poc agobiant perquè entrenava quatre dies i jugava dos partits el cap de setmana, però a la fi t’acostumes.

—Com vas viure el debut amb el senior A en lliga nacional?

—Molt nerviosa, i com Grapa s’ompli, més pressió. Però totes les companyes em van ajudar molt.

—Quins objectius tens enguany?

—Agafar més responsabilitat en el meu equip. Només som dues jugadores de segon any, la resta són més menudes i hem de donar exemple.

—Quins jugadors admires?

—Doncic i els del Reial Madrid.