La #CanteraGrogueta ha tancat un any 2017 ple d’èxits. Encara que el principal objectiu del futbol base groc no és altre que el de formar joves futbolistes tant en el pla esportiu com en l’humà, els resultats premien l’esforç realitzat per uns joves cracs que somien amb debutar algun dia a l’Estadi de la Ceràmica.

Al llarg de l’any 2017, fins a quatre equips de la Cantera Grogueta van cantar la victòria en els seus respectius campionats de lliga (Juvenil A, Juvenil C, Infantil A i Aleví C). Encara que això no és tot, és només el principi de la llarga llista d’èxits collits pel futbol base groguet.

CAMPIONS D’EUROPA // El títol de campions d’Europa que van aconseguir els del planter Nacho Díaz i Carlos Beitia amb la Selecció Espanyola Sub-17 va ser un dels grans èxits de l’any al futbol base groc. Els dos juvenils grocs van disputar la gran final davant Anglaterra a Croàcia i fins i tot Nacho Díaz va marcar el decisiu gol del 2-2. Més tard, els espanyols guanyarien el trofeu als penals.

A l’octubre, els dos futbolistes, al costat del seu company Marc Vidal, van tornar a ser protagonistes amb l’elàstica rojigualda. Es van desplaçar fins L’Índia per disputar el Campionat Mundial Sub-17 amb la Selecció Espanyola. Després de signar un esplèndid torneig, es van fer amb el subcampionat davant Anglaterra (4-2), quedant-se a les portes de la doble corona, el que haguera significat un doblet històric.

ÈXITS JUVENILS // El Juvenil A de Javi Calleja va guanyar per tercer any consecutiu el títol de Lliga al Grup VII de Divisió d’Honor, arribant a semifinals tant a la Copa del Rei com a la Copa de Campions, a les dos competicions van caure davant un poderòs Real Madrid. Així mateix, el Juvenil Roda, dirigit per Pere Martí, va acabar en un meritori tercer lloc en el Grup VII de Divisió d’Honor i a més es va adjudicar el prestigiós torneig MIC a Girona després d’una emocionant final davant el FC Barcelona que va haver de decidir -se després d’una interminable i emocionant tanda de penals. Per si fos poc, el Juvenil Roda va quedar subcampió de la Copa Federació. La fase final d’aquesta competició es va disputar a la Ciutat Esportiva Pamesa Ceràmica de Vila-real entre el CD Roda, l’Elche, el Levante UD i el CD Castelló. El trofeu va ser alçat per l’Elche CF, que va guanyar als grocs per un únic tant.

SUBCAMPIONAT A LA ‘PROMISES’ // També, cal destacar el paper de l’Aleví A, que va quedar subcampió del Torneig Nacional PAMESA Laliga Promises que es va celebrar a Vila-real per tercera temporada consecutiva. Els groguets que van guanyar la versió anterior a la final davant l’Atlético de Madrid (1-3), En la seua versió internacional, l’Aleví A va caure en semifinals d’un torneig que es va disputar a Nova Jersey.

EL FILIAL, IMPARABLE // Un inici demolidor a què espera donar continuïtat a 2018. El Villarreal B està signant una arrencada de campanya espectacular. El filial groguet ha tancat la primera volta de la temporada 2017/18 amb 36 punts, tan sols una derrota a casa del líder i mantenint la condició d’invictes al Mini Estadi.

Tot i haver canviat d’entrenador amb el curs acabat de començar i no poder comptar amb molts dels seus futbolistes més importants, assidus amb el primer equip, el Mini Submarí també ha ratllat l’excel·lència a la Premier League International Cup, competició en la qual ha guanyat els tres partits de la fase de grups davant rivals europeus importants com el Benfica (3-2), el West Ham (0-3) i el Tottenham (2-0).

L’INFANTIL A, IMBATIBLE // L’Infantil A del Villarreal ha estat un dels equips que més ha brillat en aquest any 2017. Es van proclamar campions de la Lliga Autonòmica Infantil sense concedir ni una sola derrota i comptant tots els seus partits a casa per victòries. El conjunt groc, que només va cedir dos empats a domicili davant el Kelme i Torre Levante, va signar la impressionant xifra de 173 gols a favor i tan sols 17 dianes en contra.

Actualment, el club compta amb més de 600 jugadors a la Cantera Grogueta -un centenar viu a la residència de la Ciutat Esportiva- i un total de 46 combinats que treballen dia a dia per tractar de millorar tant individual com col·lectivament.