La Cantera Grogueta ha iniciat la campanya de prevenció de càncer de pell #QueNoTeMarqueElSol de la mà de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i l’Herbolario Navarro.

L’activitat, impulsada pel club amb la col·laboració de l’AECC, ha sumat la participació de l’Herbolario Navarro. El proveïdor d’alimentació i suplementació esportiva del Villarreal CF ha volgut formar part d’aquest projecte, aportant cremes solars perquè els jugadors i cossos tècnics dels equips de la Cantera Grogueta es protegisquen del sol aplicant-se una xicoteta loció abans d’iniciar els entrenaments. A més, amb el propòsit de conscienciar els joves jugadors, als vestidors de la Ciutat Esportiva s’han penjat uns cartells amb senzills consells de quan i amb quina freqüència cal aplicar-se la crema solar.

PRESENTACIÓ // Per donar el tret de sortida a aquesta campanya, les representants de l’AECC, Salomé Esteller i Cristina de Maya, van assistir, juntament amb Lorena Castillo i Carolina Girbés, de l’Herbolari Navarro, a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva per a presentar els esprais de protecció solar i impartir als futbolistes de l’Infantil A del Villarreal CF una xicoteta xerrada de conscienciació sobre la importància de protegir-se del sol.

Al final de la presentació, ja en el terreny de joc, els jugadors de l’Infantil A es van aplicar per primera vegada el protector solar Botanic Basic de l’Herbolario Navarro i van donar les seues valoracions sobre aquesta iniciativa. «És molt important posar-se la crema i sí que vaig a fer-ho. Si no me la poso, sé que tindré conseqüències. Hem aplicar-la abans de exposar-nos al sol durant un llarg període», explica Paco Tekalign, jugador de l’Infantil A.

Des de l’AECC reconeixen que porten temps treballant en la conscienciació amb els diferents equips del futbol base i agraeixen que l’Herbolari Navarro se sume al projecte: «Des de fa dos mesos hem estat venint, amb els cadets, infantils, juvenils, fins i tot amb els del Villarreal B. Hem fet xerrades amb tots ells. Hem incidit sobretot en la prevenció del càncer de pell. I agraïm a l’Herbolario Navarro que es sumen a aquesta causa», detalla Cristina de Maya, psicòloga de prevenció de salut.

Finalment, Lorena Castillo, del departament de Cosmètica de l’Herbolari Navarro, aplaudeix la iniciativa i explica els beneficis del protector solar Botanic Basic, que ha donat la companyia ecològica als equips del futbol base del Submarí: «És una crema en format esprai, 100% natural, per tant no els va a produir cap tipus d’al·lèrgia ni irritació. El més important és que amb ella podran previndre els efectes solars i altres més perjudicials».