Quan portes el futbol al teu cap sents l’esport com una part del teu cos i és parell a una cosa tan essencial com respirar, intentes cobrir la seua absència amb qualsevol activitat que t’ajude a tindre-ho sempre present. El CD Castelló ha fet un salt molt important en la seua estructura professional i competeix des de la presidència de Vicente Montesinos per tornar al futbol professional, on la història del club i la seua ciutat ho mereixen.

El salt també ha sigut molt important a nivell de base i la Fundació ha tornat a situar a la pedrera albinegra en el més alt del futbol en totes les seues categories. L’Amateur i el Juvenil barallen per ascendir de categoria, al mateix temps que tots els altres equips de la base estan fent un treball importantísim, tant a nivell esportiu com formatiu en el personal.

I en aquests dies atípics en el futbol base, la Cantera del CD Castelló no ha tirat el fre i segueix molt activa des de les seues cases.

Les joves promeses del CD Castelló, que durant tots aquests dies realitzen els plans d’entrenament casolans sota el lema #YoMeEntrenoEnCasa, no cessen en la seua activitat i han posat en marxa una nova iniciativa: l’organització del primer Torneig albinegro de FIFA de la Cantera del CD Castelló. Una idea que ha sigut promoguda i coordinada per diversos jugadors juvenils de la pedrera albinegra.

El plus és que els xics han jugat a futbol virtual i també ho han compaginant amb la realització dels exercicis físics habituals. La posada en en marxa d’un torneig on line del popular videojoc en el qual s’han inscrit un total de 100 joves futbolistes orelluts de futbol 11 ha suposat un al·licient més per a continuar tenint la ment posada en el futbol i mantindre el contacte amb els companys.

Durant els dies 17,18 i 19 d’abril es va disputar la fase prèvia classificatòria, que ha comptat també amb la participació de diversos entrenadors de la pedrera. Finalitzada la primera fase, s’ha donat pas a la fase final que es ve jugant des del 20 d’abril, i en la qual, per a sorpresa dels participants, també han participat diversos jugadors del primer equip del club. El menys important és qui guanye, encara que la sorpresa serà el premi per als finalistes: una samarreta del CD Castelló signada pels futbolistes del primer equip, premi que dona la Fundació Albinegra, un model de bon funcionament i que ha recuperat l’orgull dels xiquets de sentir-se albinegres.

Sens dubte, un autèntic èxit la iniciativa d’aquest torneig que ha aconseguit aportar frescor a la cantera, mantindre el contacte i fer més amé aquest trànsit que acabarà amb el retorn desitjat als terrenys de joc com tothom espera quan el mal somni de la covid-19 ens abandone definitivament de les notres existències.