El futbol no és una ciència exacta. No hi ha una fórmula concreta per guanyar. De vegades, tenint tots els vímets per brillar encadenes, inexplicablement, diverses derrotes.

En aquesta situació es va veure immers el talentós Juvenil A del Villarreal CF. Amb més de mitja desena d’internacionals a les seues files, els grocs van travessar un sot durant les primeres jornades del campionat. Al final de la primera volta, el juvenil del Submarí ocupava la huitena posició, a 18 punts del liderat.

No obstant, la reacció no es va fer esperar. El Mini Submarí, amb l’arribada de Carlos Mulet a la banqueta, va protagonitzar una espectacular reacció, sent l’equip de la seua lliga que més punts va signar durant la segona volta. Finalment, va acabar en tercera posició i va conservar, fins a l’última jornada, les opcions d’obtenir un bitllet a l’exclusiva Copa del Rei Juvenil. «L’equip travessava una situació molt complicada. Els va faltar confiança durant la primera fase del campionat. Gràcies a la feina de tots, vam revertir la situació i ens vam marcar l’objectiu de finalitzar la lliga el més amunt possible», reconeix Carlos Mulet, entrenador del Juvenil A.

«Afrontàvem el repte de reduir una diferència de punts abismal. Semblava molt difícil, però vam començar a agafar confiança i a encadenar victòries importants. Unes setmanes després, estàvem immersos en la lluita per la Copa del Rei. Per desgràcia, ens vam quedar a les portes, però ens queda la satisfacció d’haver estat tan a prop, tot i el mal inici», explica, satisfet, Mulet.

L’exigència al Juvenil A del Vila-real és superlativa. L’equip groc venia d’encadenar tres títols consecutius de la mà de l’ara tècnic del primer equip Javi Calleja i està temporada no va poder alçar-se amb un altre entorxat: «El Juvenil A tots els anys és un equip de molt nivell. En el Villarreal CF, treballem perquè els nostres equips sempre aspiren a guanyar tots els títols. No obstant això, la resta d’equips també posen molta il·lusió i en el Grup VII de la Divisió d’Honor Juvenil hi ha conjunts de molt nivell. Per això, té molt de mèrit els èxits que va aconseguir el Submarí de la mà de Javi Calleja».

LA ‘GUINDA’ // Tot i quedar-se tan a prop de disputar la Copa del Rei, la decepció no es va instal·lar a l’equip. Res més lluny de la realitat. Disputarien la Copa Federació, una oportunitat per posar la ‘guinda’, amb un trofeu, a una temporada de superació a nivell individual i col·lectiu: «Ens hauria agradat entrar a la Copa del Rei, però no depenia només de nosaltres. Els equips que estaven per davant de nosaltres no van fallar i no va poder ser. Anàvem a jugar la Copa Federació, un trofeu complicat». Després d’una disputada fase inicial, el filial groc es va enfrontar al Roda en una vibrant final que es va decidir per la mínima (1-2) a favor dels groguets. «Era la nostra oportunitat d’acabar la competició aixecant un títol. Vam lluitar i ho vam aconseguir», reconeix.

El tècnic del Juvenil A, Carlos Mulet valora «notablement» la temporada del Juvenil. “Han demostrat que són capaços de sobreposar-se i remuntar el vol. Tant els xics com nosaltres hem conclòs la temporada satisfets amb el treball realitzat. Hem complert l’objectiu marcat i hem ofert el nivell que ens havíem marcat a nivell intern», conclou.