El nou pavelló de gimnàstica d’Onda es va estrenar en competició oficial a principis de març, amb la tercera fase prèvia de la Lliga Ibèrica d’artística, en la qual es van decidir els equips que passen a la final d’aquest torneig nacional.

En aquesta darrera fase, en la categoria B, la de major nivell, el club de Vila-real va estar a punt de pujar al podi i va acabar quart, amb el Gimnàstic La Plana de Castelló cinqué. En categoria C sí van pujar al podi el Vila-real, segon, i el Benicàssim, tercer, empatat amb el Gimnàstic La Plana.

Amb aquests resultats i els de les dues fases prèvies, en categoria B es van classificar el Club Gimnàstic La Plana com a segon (Nuria Andreu, Ruth Segarra, Marta Pallarés, Leire Vicente i Mar Batanas), i el Vila-real com a sisé (Paula Muñoz, Sonia Flor, Ángela Ruiz, Victoria Yatsenko, Solana Marqués, Carla Sánchez, Miriam López, Aitana Sánchez, Mar Simón i Mireia Chiva). Per la seua banda, el Sport-Onda, dotzé, va quedar fora dels huit primers llocs que donen accés a la final.

En categoria C hi va haver quatre clubs provincials classificats: La Plana, de nou com a segon (Natalia Sánchez, Alba Morales, Erika Traver, Paula López, Lucía Adell, Claudia Morte, Marina Fernández i Natalia Prats); el Sport-Onda Rosa, sisé (Nerea Morcillo, Paula García, Neus Guillamón, Ana Pallarés, Inés Manuel, Neus Herrera i Blanca Guillamón); el Benicàssim seté (Clara Medina, Carlota Gómez, Laura Fernández, Paula Díaz, Inés Julve, Mar Pintó, Carla Gimeno Julia Puig i Berta Villar) i el Vila-real huité (Carolina Runceanu, Nayara González, Zoe Casmiro, Eva Carrasco, Carla Cañas, Leyre Beredas, Tais Beredas i Paula Fuerea).

Malauradament la fase final, programada per al segon cap de setmana de maig, s’ha ajornat pel coronavirus i per ara es desconeix quan es podrà celebrar.

Mentre, les gimnastes no ho tenen fàcil per a continuar practicant el seu esport favorit. Amb tots els pavellons tancats i suspesos els entrenaments d’equip, l’entrenadora de La Plana, Beatriz García, explica que «cada dia els mane el treball per a entrenar a casa i al menys mantinguen la forma física». Més difícil és practicar els seus exercicis, ja que a casa no disposen d’aparells i les gimnastes d’artística ho tenen encara més complicat que les de rítmica. Només el club La Plana té 400 gimnastes i a la província superen el miler.