Les gestes futbolístiques es somien, es treballen i, en última instància, s’aconsegueixen. Exactament aquests van ser els passos que va seguir la Selecció Valenciana Femenina Sub-18 per proclamar-se campiona de la categoria. Entre les files del quadre valencià, van brillar 3 canteranes del Villarreal CF, Aixa Salvador (davantera), Cristina Albella (migcampista) i Nerea Sánchez (migcampista). Perfectament integrades en l’esquadra valenciana, les jugadores grogues, totes elles provincials, porten quasi una dècada formant-se en les files de la Cantera Grogueta. Aquesta temporada, Cristina milita al Femení B, mentre que les seues companyes juguen amb el Femení A. En qualsevol cas, pel seu talent i joventut, estan cridades a ser el futur del Villarreal Femení.

-Què se sent en proclamar-se campió d’Espanya de la teua categoria?

-Cristina Albella. En un primer moment no t’ho acabes de creure. És una alegria immensa. Res més escoltar el xiulet final, em vaig ficar a plorar. No vaig poder evitar-ho. Portem competint amb la Selecció Valenciana des dels 12 anys i proclamar-nos campiones d’Espanya sempre ha estat el nostre gran objectiu. I per fi, en l’última categoria, ho hem aconseguit.

-Per Nerea i Cristina, ha estat el colofó a la vostra etapa a la Selecció Valenciana.

-Nerea Sánchez. Sí. Ha estat la millor manera de posar fi al nostre cicle a la Selecció Valenciana. Cristina i jo afrontàvem l’últim any. El que també vol dir que era la nostra última oportunitat de fer-nos amb un títol tan bonic. És un orgull haver defensat aquesta samarreta i haver aconseguit proclamar-nos campiones.

-Aixa, tu vas anotar un gol transcendental a les semifinals davant la Selecció Balear (2-0).

-Aixa Salvador. Portem molt de temps treballant per aconseguir aquest somni que és ser campiones d’Espanya. Marcar un gol a la semifinal, l’avantsala de la finalíssima, em fa molt feliç i m’omple d’orgull. Amb aquesta diana, vam fer un pas molt important, però el fet d’haver aconseguit el campionat és mèrit de tot l’equip. Totes vam aportar el nostre xicotet gra de sorra per alçar el títol.

-La final va ser competida fins a l’últim minut. Pròrroga inclosa (1-0). Què se us passa per la ment durant l’encontre?

-N.S. La final ho és tot. Havíem arribat fins ací i teníem opcions de complir un somni. Durant el xoc, passen pel teu cap un munt de coses. El partit convidava a pensar que qualsevol detall decidiria el xoc. Crec que va guanyar l’equip que més cor li va posar.

-Tant de temps les tres a la Cantera Grogueta, us coneixereu a la perfecció. No?

-A. S. Portem molts anys treballant juntes al club. Ens coneixem bé i tenim molt bona relació. Les tres tenim més o menys la mateixa edat i hem coincidit moltes temporades en el mateix equip tant a nivell de selecció com en el mateix Villarreal CF.

-Tornant al Campionat d’Espanya, Com era l’ambient en la Selecció Valenciana?

-C. A. Molt bo. Som un bloc unit, que treballa al costat des de fa molts anys i format per futbolistes que treballen per un mateix objectiu, que no era altre que el de ser Campiones d’Espanya de la nostra categoria.

-Aixa, tu a més tens experiència amb la Selecció Espanyola.

-A. S. Anar amb la Selecció Espanyola és una experiència molt bonica. Representar al teu país és la cota més alta que pot arribar a un esportista. Igual que a la Valenciana hi ha molt bon grup.

-Com va ser la rebuda de les vostres companyes d’equip en tornar amb la copa baix el braç?

-N. S. Molt bona. Ens van felicitar i ens vam fer unes fotografies de amb les medalles com a record.

-La Selecció Valenciana Sub-18 masculina també s’ha proclamat campiona. Creieu que és casualitat?

-C. A. Per res. Els jugadors treballem molt perquè es donen els resultats. Tant en masculí com en femení, hi ha una generació excepcional. Si a l’excel·lent treball de planter que fa el Villarreal li sumes el d’altres clubs s’entén l’èxit de la Selecció Valenciana.

-Davant el CD Leganés, l’afició us va reconèixer el vostre èxit, què vau sentir?

-N. S. Et sents molt orgullosa. És un gest realment emotiu amb què t’adones que el club cada vegada augmenta més la seua aposta pel futbol femení.