Els jugadors groguets completen sessions d’entrenament en grup, treball específic i destinen temps per als seus estudis. Una rutina d’allò més completa. Els joves del planter del Vila-real CF estan seguint en les últimes setmanes un planning d’entrenament molt detallat, dissenyat minuciosament pels coordinadors del futbol base groc per a mantindre’s en forma física i mentalment durant aquestes setmanes de confinament.

Entrenaments en grups, treballs individuals i, per descomptat, temps per als estudis. Sota aquests tres pilars fonamentals es sustenta la rutina dels jugadors del planter després del decret de l’estat d’alarma. Tot això sota l’atenta mirada dels seus entrenadors, que estan en contacte permanent amb les joves promeses groguetes gràcies a les noves tecnologies. Malgrat la distància, amb ajuda d’aplicacions de videoconferència, els tècnics de la Cantera Grogueta organitzen l’entrenament en grup i específic dels seus futbolistes, dialoguen amb els seus jugadors per a conéixer les seues sensacions i fins i tot repassen minuciosament el treball dels seus futbolistes, que es graven perquè els tècnics seguisquen les sessions al detall.

Si l’entrenament físic és un aspecte important en la rutina dels jugadors, també ho és el pla acadèmic. Tots els dies els joves destinen diverses hores als estudis. En aquest àmbit, els entrenadors també estan al corrent dels progressos dels jugadors.

Desconnectar del treball també és important. Encara que aquestes setmanes no puguen fer el que més els agrada, que és jugar a futbol, les joves estreles groguetes aprofiten el seu temps d’oci per a llegir, veure pel·lícules, jugar a videojocs o xatejar amb els amics. El Vila-real no ha deixat cap aspecte a la improvisació i els jugadors també han rebut pautes i recomanacions d’alimentació.

Malgrat no poder menjar a la Ciutat Esportiva, els jugadors groguets estan portant una dieta equilibrada, que els aporte els nutrients i les calories necessàries per a dur a terme l’exigent activitat esportiva amb les màximes garanties.

Finalment, els psicòlegs dels diferents equips juguen un paper fonamental en aquest període. En contacte amb tots els seus jugadors, aquests professionals els donen tot tipus de consells perquè afronten el confinament a casa amb optimisme.