El futbol és un esport col·lectiu en el qual el sacrifici, responsabilitat o èxit es comparteix entre tots els integrants d’un equip. El benjamí B del Villarreal és un bloc cohesionat en el qual els seus entrenadors, Carlos Bou, Alejandro Silva, José Luis Trillo, Alejandro García i Leandro Carbonell, han fomentat el companyerisme i la unió.

Aquesta sintonia entre els joves i prometedors jugadors groguets es reflexa al terreny de joc, on són un equip solidari, no només en tasques defensives, sinó també en l’aspecte anotador. De fet, tots els jugadors del benjamí B, a excepció dels porters, han perforat la xarxa almenys una vegada aquesta temporada, en la qual els groguets han signat 88 gols a favor per només 33 en contra. «Al principi de la campanya hi havia diversos jugadors nous i ens vam centrar en fomentar la cohesió del grup, inculcant valors importants com el companyerisme i el respecte pel col·lectiu», explica Leandro Carbonell, preparador del futbol base groc.

En el seu primer curs com a benjamins, el jove equip groc està incidint en fonaments tècnic-tàctics bàsics del futbol. «Estem treballant molt les qualitats individuals dels menuts, incidint en conceptes bàsics: mirar abans de rebre, controls de baló, defensar amb i sense esfèric... El creixement individual de tots els nostres jugadors ens permet treballar amb èxit els aspectes col·lectius del joc».

El benjamí B, format principalment per jugadors que l’any passat militaven en el prebenjamí A, han donat aquesta temporada el salt a una lliga tan competitiva com la Superlliga Benjamí de primer any. «Cap partit és senzill, tots els rivals tenen un gran nivell. Nosaltres tenim un equip amb molt de talent i busquem explotar-lo jugant un futbol molt associatiu. Altres grans equips com el Valencia o el Levante tenen un altre estil, més directe i vertical», resalta Carbonell.

Sense més objectiu que la diversió i l’aprenentatge, les joves estreles del benjamí B han experimentat un creixement exponencial des del primer dia d’entrenament.