NOM DEL CLUB:

CLUB D’ATLETISME VILA-REAL.

ANY DE FUNDACIÓ:

1981.

PRESIDENT:

CARMINA PETIT MIRALLES.

INSTAL·LACIONS:

IES BROCH I LLOP, PENYETA ROJA I GAETÀ HUGUET.

EQUIPACIÓ:

GROGA I NEGRA.

NOMBRE D’EQUIPS:

SET.

L’escola del Club d’Atletisme Vila-real continua creixent, tot i que més modestament, enguany amb 180 llicències d’alumnes en categories menors.

Des del club assenyalen que «és força complicat fer crèixer l’escola quan no tenim instal·lacions adequades per a la pràctica de l’atletisme a Vila-real, tenir un espai per poder entrenar seria perfecte per a consolidar aques esport entre els joves».

Actualment tenen 12 grups d’entrenament per categories i especialitats en el cas dels més majors, i 8 entrenadors titulats, amb un problema de descentralització al haver d’entrenar en diverses instal·lacions, sobretot a Castelló, on entrenen tant a les pistes de Gaetà Huguet com a les de Penyeta Roja, i al Broch i Llop a Vila-real. Per això reivindiquen la necessitat de tenir un espai «que ens agrupe i ens done la possibilitat de seguir entrenant bé».

El fet de dur anys treballant la base ha donat peu a tindre algun atleta sub-16 que comencen a despuntar a nivell nacional, com la saltadora Ariana Gómez, cinquena al Nacional de pista coberta, o Claudia Artero, medallista al Nacional de clubs amb el Playas, del qual són club filial. Així com un grapat d’atletes amb molt bon nivell des de les categories sub-12 que han format part ja de la selecció provincial als campionats interprovincials celebrats fa unes setmanes a València i Múrcia, i han sigut medallistes en campionats provincials i autonòmics.

El més important és seguir aquesta línia de formació integral des de la base, no només esportiva, sinó educar en una cultura de responsabilitat, esforç, sacrifici i gaudir de l’esport.