+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

El viver del futbol base groc ELS EXEMPLES

El Villarreal CF té un conveni amb el EF Torre-Pacheco, UD Alginet, CD Oliver, Kelme CF i ADIUR

 

L’argentí Leandro Eluney es va formar al ADIUR. - VILLARREAL CF

El Torre-Pacheco, orgullós del conveni. - VILLARREAL CF

R. D.
14/10/2017

La formació de joves estreles és una de les grans prioritats del Villarreal. Per aconseguir-ho, el Submarí, que conta amb una estructura de futbol base que ha anat creixent progressivament, no treballa sol, sinó que compta amb la col·laboració de cinc clubs amb els que guarda conveni. L’Escola de Futbol Torre-Pacheco, la UD Alginet, el CD Oliver, Kelme CF i A.D.I.U.R cooperen estretament amb la Cantera Grogueta, amb l’objectiu mutu de seguir creixent com a escoles de base.

D’una banda, el Villarreal incorpora joves talents, amb l’objectiu que implementen la seua formació en una de les pedreres més prolífiques del futbol espanyol. D’altra banda, els equips convinguts adapten, dins les seues possibilitats, la metodologia del Submarí, el que els ha comportat grans resultats en el pla esportiu. No en va, el Villarreal s’involucra en el progrés de les diferents escoles. Tant és així que en els últims anys i gràcies al conveni, equips com el Kelme CF i el Torre-Pacheco han aconseguit ascendir al seu equip juvenil a Divisió d’Honor Juvenil, la màxima categoria a nivell nacional.

TORRE-PACHECO // Precisament, el club murcià és un dels equips que més anys porta treballant amb el Submarí. Tot i que el conveni es va signar el 2013, les dues entitats treballen conjuntament des de 2008. No en và, tots els equips del futbol base compten amb un jugador d’aquest club. El president del Torre-Pacheco, Gregorio García, destaca el treball: «La relació entre les entitats és el principal valor, per damunt del conveni. Hi ha un treball de sinergia molt important amb el Villarreal que ens ha fet créixer com a club i estem molt orgullosos».

El futbolista del primer equip Adrián Marín, així com el jugador del Villarreal C, Iván Martín, procedeixen d’aquesta escola. «És gratificant aportar futbolistes i veure com van creixent en l’estructura de futbol base del Villarreal. No és fàcil, és un treball continu entre les dues parts. Per això, quan el treball dóna els seus fruits el sentim com un gran premi», reconeix el màxim mandatari de l’escola murciana.

La resta d’entitats també compten amb representants en la Cantera Grogueta. La UD Alginet aporta jugadors a totes les categories de futbol 11, mentre que el CD Oliver té en el futbolista del Cadet A, Aarón Pedrero, el seu principal estendard. Per la seua banda, A.D.I.U.R., que guarda la particularitat de ser l’únic club procedent de fora de les nostres fronteres (Argentina), ha aportat al futbolista del Villarreal C Leandro i l’exjugador groc Nahuel Leiva. Una relació espectacular.