+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

POLIESPORTIU

Benicarló porta l’esport a classe a l’IES Ramón Cid SENSE LLIBRES

Els alumnes van celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física i han centrat en l’esport un original projecte educatiu interdisciplinari

 

Els joven van participar a la Cursa Solidària Save the Children. - MEDITERRÁNEO

Els alumnes de l’IES Ramón Cid van formar com els anells olímpics el Dia Mundial de l’Esport. - MEDITERRÁNEO

MIGUEL MORA
08/04/2017

L’IES Ramón Cid de Benicarló ha estat un dels centres educatius que van viure d’una manera més intensa el Dia Mundial de l’Esport, celebrat aquest dijous.

Per segón any consecutiu, a l’hora del pati els alumnes d’ESO van formar representant els anells olímpics, però enguany hi va haver moltes més activitats. Així, molts alumnes es van sumar a la iniciativa de la Cursa Solidària Save the Children. ‘Patrocinats’ pels seus familiars, cadascun tenia que complir un objectiu (recòrrer 100 metres, un quilòmetre...) i si ho aconseguien, els diners del patrocini es destinaven a aquest fi benèfic.

També es van realitzar altres activitats com zumba, ‘slack line’ o equilibri amb gomes i exercicis amb peses TRX. A més, els alumnes van enregistrar un video amb aquestes experiències per a participar amb la iniciativa de la Fundació Trinidad Alfonso, que un any més ha impulsat la celebració d’aquesta jornada.

L’IES Ramón Cid ha apostat per l’esport d’una manera molt decidida. Així, del 3 al 12 d’abril l’activitat física centra un projecte interdisciplinari en el que els alumnes deixen llibres i llibretes a casa. En comptes de treballar per assignatures, treballen un tema des de les diferents disciplines amb l’objectiu de crear un producte audiovisual de manera cooperativa, agrupats en 20 equips de 4 ó 5 membres.

Els mateixos alumnes van triar l’esport com a tema, amb quatre blocs temàtics relacionats amb la igualtat, la salut, la cultura i el periodisme. Entre les activitats realitzades, una eixida amb bicicleta, mirar una pel·lícula o assistir a una xarrada sobre reanimació pulmonar. Es tracta d’una manera novedosa d’aprendre, i en aquest cas, de descobrir tots els valors de l’esport.