UNA PEL·LÍCULA:

CARS.

UN CÒMIC:

MORTADELO I FILEMÓN.

UN MENJAR:

CANELONS.

UN VIATGE:

ESCOCIA.

UN SOMNI:

SER ESPECIALISTA DE

CINEMA.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2002 (15 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA QUART D’ESO A L’IES CAMINAS.

TRAJECTORIA: S’INICIA AMB 6 ANYS A L’OLÍMPIC DE CASTELLÓ. DESPRÉS DE TRES TEMPORADES FORMA PART DEL BENJAMÍ A DEL CD CASTELLÓ I ELS ÚLTIMS 6 ANYS ESTÀ AL CF JUBELAMA.

El jove castellonenc Javier Badía Escrihuela es va iniciar al futbol amb sis anys i des d’aleshores ha format part del planter de diversos equips provincials fins a consolidar-se al CF Jubelama.

—Com ha sigut la teua trajectòria al futbol?

—Vaig començar a jugar amb sis anys a l’Olímpic de Castelló. Vaig estar amb ells tres anys i després vaig jugar al benjamí de segon any del CD Castellón, abans d’incorporar-me al CF Jubelama, on he jugat els darrers sis anys.

—Què et va decidir a formar part del projecte del CF Jubelama?

—Fede Beroy, un dels fundadors del CF Jubelama, era el meu entrenador al CD Castellón, així que quan van decidir crear el nou club vaig provar amb ells.

—En quina posició jugues?

—Vaig començar de defensa però ja en el meu segon any a l’Olímpic em van posar de porter. Després, quan estava al CD Castellón, seguia de porter però m’abellia un canvi, així que quan em vaig incorporar al CF Jubelama vaig estar un temps alternant el joc al mig del camp amb la posició de central, fins que al passar al futbol 11 ja em vaig consolidar al mig.

—Què t’agrada d’aquesta posició?

—És una zona en la qual pots tocar molt el baló, tot el joc passa per tú i pots iniciar les jugades d’atac.

—Quines són les teues qualitats?

—Aguante el baló prou bé i no em pose nerviós quan me presionen. Faig bé els canvis d’orientació i dóne els pases prou bé.

—En què tractes de millorar?

—Vull tindre més intensitat defensiva per a que als contraris els coste més superar-me.

—Com aneu aquesta temporada?

—Ara estic jugant amb el cadet A i encara no hem perdut cap partit a la nostra lliga, només hem empatat un i per ara som segons.

—Quins objectius teniu?

—El més important és mantenir la categoria, però volem lluitar, donar molta guerra i quedar entre els tres primers. Aconseguir l’ascens ja seria increible.