El més joves de Borriana poden iniciar-se ara en la pràctica del bàsquet gràcies a una iniciativa que ha permés recuperar la lliga escolar local, que feia més de 15 anys que no tenia tanta participació.

Ara hi juguen una desena d’equips, amb 120 xiquets i xiquetes. Les Escoles de Basket de Borriana formen part del Club Basket Borriana, que junt amb l’Ajuntament i la col·laboració de varios col·legis han fet possible aquest renaixement de l’esport de la cistella.

Tots els divendres hi ha partits de la lliga escolar. A més, cada trimestre es tanca amb una activitat conjunta. Així, el 2015 va concloure amb el I Torneig de Nadal, amb més d’un centenar de participants, i per al segon trimestre ja preparen el joc de l’Oca de bàsquet.

Els seus impulsors expliquen que “les escoles de bàsquet naixen de la necessitat de fomentar la pràctica esportiva entre els nens i nenes de la ciutat, volem que tinguen la oportunitat de conèixer el bàsquet, i podem ensenyar molt més que conceptes tècnics i tàctics, valors com la cooperació o la inclusió social. H