El Club Esportiu Rítmica l’Alcora celebra enguany els 25 anys de la seua fundació, un quart de segle que ha donat per a molt.

El club va nàixer l’any 1991 amb Maite Pinto com a fundadora, entrenadora i directora. Pocs anys després es va incorporar a l’equip d’entrenaments Silvia Segura, exgimnasta del club.

En els seus inicis entrenaven en la sala d’aeròbic del club Granjo, fins que l’Ajuntament els va cedir el local de Bancaixa a la població. Des de llavors i fins el 2010, el club ha eixit avant entrenant en un saló i amb pocs mitjans.

L’any 1999 el club passa a mans de dues exgimnastes, Cristina Lázaro i Eva Calvo, i s’obre una nova etapa en la qual augmenten les llicències competitives i la participació en competicions nacionals. Quatre anys després s’uneixen a l’equip d’entrenament Julia Pérez, Vero Albero i Maribel García, és a dir, les primeres d’una llarga llista de gimnastes que han finalitzat la seua carrera esportiva convertint-se en tècniques esportives amb especialització en la gimnàstica rítmica. També cal nomenar Rosanna, Thais, Sandra, Elena, Carmen i Sara.

Dues fites destaquen en la història del club. La primera, en la dècada dels noranta, quan comença a funcionar amb una junta directiva a tots els efectes, formada per pares i mares que ofrereixen de manera desinteressada els seus coneixements i treball per a organitzar i millorar el club. Una organització que ha anat renovant-se fins ara.

L’altra, quan l’any 2010 el club passa a entrenar en les noves instal·lacions esportives de l’Alcora, moment que coincideix amb els millors resultats del club, sobretot amb el campionat d’Espanya cadet en cinta aconseguit per Marina Pascual Muñoz l’any 2016.

El club ha organitzat durant aquesta temporada una gala per a celebrar l’aniversari en la seua seu d’entrenament, on van actuar totes les integrants actuals del club i també exgimnastes de tota la seua història.

L’acte es va completar amb la pintura en directe d’Ana Beltrán, l’artista local més internacional, així com les intervencions de Sheila Más, professional de pilates; de Rosanna Giménez, promesa del ball contemporani espanyol; de la bonica veu de Sara Martínez i la música del seu acompanyant, Jaime, i de Gemma, Ariadna i Nerea.

gala local de l’esport / Els 25 anys del Club Esportiu Rítmica l’Alcora també van rebre un altre homenatge en la gala local de l’esport, on representants de totes les seues juntes directives i les actuals entrenadores van recollir un guardó en reconeixement a tota la seua trajectòria.