La Cantera Grogueta acaba de tancar una temporada carregada d’èxits esportius, encara que el principal objectiu és formar jugadors. Al llarg de la 2016/2017 fins a quatre equips de la Cantera Grogueta van cantar la victòria a la Lliga (Juvenil A, Juvenil C, Infantil A i Aleví C), però hi va haver moltes més alegries.

Per exemple, el títol de campions d’Europa que van aconseguir Nacho Díaz i Carlos Beitia amb la Selecció Espanyola Sub-17. Els dos jugadors del Juvenil Roda van disputar la gran final davant Anglaterra a Croàcia i fins i tot Nacho Díaz va marcar el decisiu gol del 2-2. Més tard, els espanyols guanyarien el trofeu als penals.

De fet, el Juvenil Roda va ser un dels equips amb més protagonisme al llarg de la temporada 2016-17. L’equip dirigit per Pere Martí va acabar en un meritori tercer lloc en el Grup VII de Divisió d’Honor i a més va guanyar el prestigiós torneig MIC a Girona. Per si fos poc, el Juvenil Roda va quedar subcampió de la Copa Federació. La fase final d’aquesta competició es va disputar a la Ciutat Esportiva Pamesa Ceràmica de Vila-real i el trofeu va ser alçat per l’Elx CF.

I és que els equips del futbol base groc també van assolir grans èxits a nivell internacional al llarg de la temporada 2016-17. Per al record queda el triomf aconseguit per l’Infantil Roda a la Burchalkin Cup de Sant Petersburg per segon any consecutiu. Dins d’Espanya, l’Infantil A va alçar els trofeus de la Cerdanyola Cup i del torneig de Roquetas de Mar, mentre que l’Aleví A va fer el mateix al MIC d’Andorra.

TÍTOL DEL JUVENIL // Menció especial mereix també el Juvenil A, que va quedar campió del Grup VII de Divisió d’Honor per tercera temporada consecutiva i va ser capaç d’arribar a semifinals de la Copa del Rei i de la Copa de Campions. En tots dos casos, el seu botxí va ser el Reial Madrid.

Finalment, cal destacar el paper de l’Aleví A, subcampió del Torneig Nacional Pamesa LaLiga Promises que es va disputar, per tercera temporada consecutiva, a Vila-real. De fet, els grocs estan aquest cap de setmana disputant a Nova Jersey el torneig internacional LaLiga Promises.