El Club Atletisme Vila-real, tot i que la seua fundació es remunta a l’any 1981, està arreplegant els fruits d’un treball que s’inicià al 2008. Després que al 2000 entrara en decadència, l’actual directora de l’escola, M. Carmen Vidal, entrenadora d’atletisme i llicenciada en EF, posà en marxa un grup de 8 atletes al col·legi Carlos Sarthou.

Gràcies a la implicació de pares i mares, aquesta temporada tenen 135 atletes de prebenjamí a júnior, i uns 20 atletes sènior com a socis. Actualment l’escola té dos entrenadors, Dani i M. Carmen, i tres grups d’entrenament per dia a les instal·lacions del IES Broch i Llop de Vila-real, i a més dos grups d’atletes que, motivats per la competició, entrenen (gràcies a l’ajuda del SME) un dia a les pistes de Castelló.

Els resultats estan ahí, amb medallistes en campionats provincials com Claudia Artero, Pepa Soria, Gràcia Peris, Fran Montes, Jordi Molés, Andreu Madrigal, etc. I fins i tot alguna atleta com Ariana Gómez ja apareix a les primeres posicions del ranking nacional infantil en llargada.

El nivell de l’escola augmenta, però més enllà dels resultats esportius, l’escola es basa en valors que superen els principis competitius, i son els que intenten transmetre als joves atletes dia a dia en uns entrenaments basats en els jocs esportius i l’atletisme d’iniciació, buscant el seu desenvolupament integral. H