Un equip de bàsquet és com una complexa màquina, amb moltes parts que han de funcionar de manera conjunta. És complicat arribar al punt de màxim rendiment, però el TAU Castelló cadet C ho ha aconseguit amb escreix aquesta temporada.

‘L’ingenier’ responsable d’aquest èxit és el seu jove entrenador, Xavi Andrés, qui a més ha tingut uns jugadors compromesos amb el projecte, tot i tindre procedències molt dispars. Així, recorda que «al principi de la temporada em vaig trobar un grup amb huit jugadors de primer any i quatre de segon. A més, alguns s’estrenaven en el bàsquet, mentre que altres portaven molts anys en el club i d’altres tornaven a jugar després d’un temps inactius».

Per això calia gestionar els diferents nivells dels jugadors, però el tècnic assenyala que «els xics han treballat dur, són un grup molt bó i s’ha equilibrat a final de temporada. De veritat, crec que hem acabat amb un rendiment molt meritori», explica.

Van iniciar la temporada en la categoria Nivell 3 d’Iniciació al Rendiment amb una bona progressió i després van pasar a Segona Zonal. Van jugar molt bé en desembre i gener, i després van acusar una sèrie de lesions, però es recuperaren i han acabat el curs amb bon sabor de boca.