La BTT és una modalitat de ciclisme que cada vegada està arrelant amb més força entre els joves, gràcies a iniciatives com la primera edició de la Lliga Provincial BTT Escoles de Ciclisme de Castelló.

Aquesta nova competició, que té un reglament propi, està organitzada per diversos clubs provincials amb l’objectiu de promocionar la BTT entre les categories del ciclisme base, i per a participar els corredors deuen formar part d’una escola de ciclisme, estar federats i competir amb una bicicleta de BTT. Les proves es realitzen en circuits de BTT de entre 0,8 i 1,5 quilòmetres, on els joves bikers donen un nombre determinat de voltes segons la categoria a la que pertanyen.

Aquesta primera edició s’inicià a Sogorb el passat 27 de febrer amb el I Trofeu Escoles BTT MasQuemao, organitzat per la Unió Ciclista Alt Palància. A continuació s’han disputat tres proves més, a Castelló, Onda i Vila-real, que acollí el passat 15 de maig el Memorial Manuel Llorens ‘Tele’. La temporada es tancarà el proper 11 de juny amb la I Reunió Escoles BTT de Sant Joan de Moró. H