Ha arribat l’hora de la veritat. Aquest cap de setmana es disputa al circuit MotorLand d’Aragó la penúltima seu del Mundial de Moto3, on quan es queden per còrrer tres curses el pilot borrianenc de 14 anys Sergio García inicia l’assalt definitiu al podi de la categoria.

El jove pilot ja s’ha recuperat de la caiguda que va sofrir a la primera cursa de la darrer seu, al Circuit de Jerez, on un altre pilot el va fer caure quan lluitava pel podi, amb la mala sort que quan va tornar al circuit se li va bloquejar el fre i tornà a caure. Aleshores es va fer una lessió muscular que li va impedir prendre part en la segona cursa del circuit.

Tot i això, i a excepció del líder del Mundial, l’italià Dennis Foggia, que va escapat amb 156 punts, la lluita per la resta del podi està més apretada que mai, amb fins a sis pilots implicats.

Els espanyols Jeremy Alcoba i Vicente Pérez són ara segón i tercer, tots dos amb 96 punts, un més que el també espanyol Alonso López, mentre que el japonés Kazuki Masaki té 83 punts i Sergio García 80, quatre punts més que un altre espanyol, Jaume Masià, el darrer pilot amb opcions de pujar al podi del Mundial.

Amb aquesta situació, aconseguir un bon resultat aquest cap de setmana és clau per arribar amb opcions a les dues darreres curses, que es disputaran al circuit Ricardo Tormo de València el 19 de novembre. Sergio diu que «l’objectiu seria acabar a Aragó entre els set o huit primers classificats, per així anar a per totes a València, on estarem com a casa».

El jove borrianenc es mostra optimista amb les seues possibilitats en un circuit molt ràpid. En qualsevol cas, la seua primera temporada en aquesta categoria ja es pot qualificar d’èxit. Les previssions de Sergio, que corre amb Honda per a l’equip Junior Team Estrella Galicia 0,0, eren acabar el campionat entre els llocs 10 i 15, ja que es tracta d’una categoria amb 45 pilots, bona part dels quals tenen entre 16 i 19 anys, i el principal objectiu del jove per a enguany era aprendre i adaptar-se al Mundial de Moto3.

gran actuació a barcelona / En canvi, Sergio va sorprendre a molts amb un espectacular inici que el va portar fins i tot a posar-se en primer lloc del Mundial, sobretot després de la seua actuació al circuit de Montmeló a Barcelona, on va guanyar una de les dues curses que es van disputar i a més va aconseguir ser segon a l’altra.

Després Sergio va continuar puntuant en el següents circuits, però l’accident a Jerez li ha passat factura i ha frenat un poc la seua progressió.

El Motor Land d’Aragó és el nou escenari on Sergio vol demostrar que és un pilot per al futur però amb un present més que interessant. Hui conclouran els entrenaments oficials i demà la cursa tindrà lloc a les 13.00 hores, televisada per Movistar. Serà una nova oportunitat per a veure un pilot que té al davant un final de temporada apassionant.