UNA PEL·LÍCULA:

FAST & FURIOUS.

UN LLIBRE:

DIARI DE GREG.

UN MENJAR:

MACARRONS AMB TOMATA.

UN VIATGE:

DUBAI.

UN ARTISTE:

BAD BUNNY.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2002 (15 ANYS), ALMASSORA.

ESTUDIS: EN L’ACTUALITAT CURSA QUART DE L’ESO.

TRAJECTÒRIA: CAMPIÓ D’ESPANYA AMB LA SELECCIÓ VALENCIANA 2017. CAMPIÓ AUTONÒMIC 2017. CAMPIÓ D’ESPANYA D’OCTATLÓN A L’AIRE LLIURE 2017. RÈCORD NACIONAL CADET AMB 5.210 PUNTS.

El jove atleta cadet Pau Borillo Febrer ha sigut un dels triomfadors d’aquesta temporada en el Playas de Castellón al guanyar el Campionat d’Espanya individual a l’aire lliure del darrer juliol a Múrcia, on va batre el rècord nacional d’octatló amb 5.210 punts.

—Com vas triar les combinades?

—Al principi a Penyeta Roja feiem de tot i a mi m’agradava la velocitat, però en arribar a segon d’ESO els entrenadors veuen en què destaques. En el meu cas se n’adonaren de que ho feia bé en diverses proves i vam triar les combinades.

—Com ha estat la teua trajectòria?

—Al principi no destacava molt entre els meus companys, en part perquè vaig tindre lessions de creixement, però enguany he millorat.

—Quin ha sigut el millor moment?

—Guanyar el Nacional amb el rècord d’Espanya i també el Nacional per sel·leccions que vaig guanyar amb la Comunitat Valenciana a Lorca a mitjans de juny.

—Esperaves aconseguir el rècord?

—Poc abans del Nacional vaig fer a l’Autonòmic 5.060 punts, que era la meua millor marca. A principis de la temporada el rècord el tenia el meu company Cristian Llobet amb 8 punts més, i després el va batre el madrileny Manuel Varela, amb 5.105. Jo sabia que si estava al meu nivell podia superar-me, i els tres que buscàvem el primer lloc estàvem en molt bona forma, així que hi havia que donar-ho tot.

—Què ha suposat el títol?

—Em vaig alegrar molt per haver aconseguit un triomf com aquest per mi mateix.

—Quines han sigut les claus per a millorar enguany?

—L’entrenament, esforçar-me molt i atendre els consells de la meua entrenadora, Alba Miralles.

—Quines proves prefereixes?

—Tanques, javalina i 100 metres.

—Quins objectius tens ara?

—Aquest cap de setmana disputem a Castelló el Nacional cadet a l’aire lliure per equips, amb el qual es tanca la temporada. Em veig fort i també a l’equip, i tinc ganes d’iniciar el meu primer any de juvenil.