Treball i talent. «Què farem? Guanyar! Què farem? Guanyar! Quí som nosaltres? El Villarreal!» Així es motiven els xavals de l’Aleví B del Villarreal CF abans de saltar al camp i afrontar un partit oficial. Un ritu que porta acompanyant-los des que es va conformar el grup ja fa unes quantes temporades.

L’Aleví B està conformat per jugadors de primer any i que estan donant els seus primers passos en una categoria fonamental per al seu creixement com a persones, però també com a joves futbolistes grocs. Aquesta setmana el conjunt groguet es veu les cares davant el Torrent B en duel de lliga de SuperLiga Aleví de primer any, una categoria que domina des del primer partit. No en va, el Submarí ha sumat dos triomfs en els seus dos primers partits davant el Massanassa i el Col·legi Salgui, números que li han permès col·locar-se líder i tenir a favor la millor diferència de gols del campionat (+15).

Els seus integrants tenen tot just 10 anys, però tenen talent a cabassos. Tan sols cal veure com toquen la pilota. Un dels seus entrenadors és Víctor Silva, qui té molt clar els vímets que tenen entre mans. «Els nostres xavals tenen un nivell molt alt. A més, treballen moltíssim però sempre amb la més gran de les il·lusions per aprendre i gaudir del seu esport favorit», comenta.

Malgrat el seu inmillorable inici de competició amb dos triomfs en dos encontres, des del cos tècnic de l’Aleví B prefereixen no ficar una pressió innecessària als xavals pel que fa a resultats. «No focalitzem en el nivell de rendiment col·lectiu, en la classificació o en els resultats que puguem anar recollint, però sí donem molta importància al nivell de millora que van experimentant els jugadors. L’objectiu és que el jugador vaja sent, amb el temps, cada vegada millor futbolista i millor persona», analitza.

UN GRUP D’AMICS // Un dels punts forts d’aquest Aleví A és la seva compenetració. De fet, molts dels seus jugadors porten temps compartint vestuari. «Són com una família. Porten molt de temps treballant junts i es nota tant dins com fora del terreny de joc. Som nosaltres els entrenadors els que hem hagut de presentar-nos i començar de zero amb ells», afirma el preparador ‘groguet’.

DIVERSIÓ I ESPORT // Cada dia és un aprenentatge. «No ens centrem en aspectes massa específics i concrets. L’important és cada jugador entenga aquest joc el màxim possible, que tinga clar el que pot aportar a l’equip i sobretot que s’ho passin bé, perquè al final són xiquets i resulta fonamental que gaudisquen i s’ho passen bé amb els seus companys», finalitza Víctor Silva.

Aquest Aleví B apunta alt, amb l’únic objectiu que les joves perles grogues gaudeixin de l’esport, cresquen com a persones i milloren dia a dia, entrenament a entrenament, les seues innates habilitats futbolístiques.