UNA PEL·LÍCULA:

FORREST GUMP.

UN ARTISTE:

BAD BUNNY.

UN MENJAR:

MACARRONS.

UN VIATGE:

CIUDAD REAL EN EL CAMPIONAT D’ESPANYA 2017.

UN SOMNI:

SER OLÍMPIC.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2004 (13 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA SEGON D’ESO A PENYETA ROJA.

TRAJECTÒRIA: CAMPIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA INFANTIL 2017 DE MARXA I CAMPIÓ D’ESPANYA INFANTIL 2017 DE MARXA AMB EL COL·LEGI DIPUTACIÓ. ENGUANY DEBUTA AMB EL PLAYAS CADET.

El darrer 2017 ha suposat la revel·lació del jove castellonenc Rubén Albiol Alhambra en una disciplina atlètica tan especial com la marxa. Encara en les files del Col·legi Diputació, va tancar la seua etapa infantil amb els campionats autonòmic i nacional, abans d’estrenarse enguany com a cadet amb el Playas.

—Com vas arribar a l’atletisme?

—He compaginat futbol i atletisme des dels sis anys fins a cinqué de Primària, quan ja em vaig centrar en la pràctica de l’atletisme.

—Per què eres marxador?

—Al principi feia sobretot fons i mig fons i m’agradava tot, però la primera vegada que vaig fer una cursa de marxa em va sortir molt bé i ja em van posar a entrenar amb els més majors.

—Quan de temps entrenes?

—Tres hores durant quatre dies entre setmana, a més de les competicions els caps de setmana.

—És difícl la tècnica de la marxa?

—Quan vaig començar ja feia bons temps però la meua tècnica encara tenia que millorar molt i ho estic aconseguint amb els entrenaments. A més de mantindre els peus en contacte amb el terra també tens que procurar doblar els genolls el mínim possible.

—Com vas viure els teus èxits de la darrera temporada?

—El campionat autonòmic me l’esperava, però el nacional va ser tota una sorpresa i una gran alegria, quasi vaig plorar. A la cursa vaig ser segon, guanyant-li al tercer en els darrers 200 metres, però després van desqualificar al que havia entrat en primer lloc.

—Quins objectius tens ara?

—Aquesta es la meua primera temporada com a cadet i m’estic adaptant a les noves distàncies. L’any passat en l’autonòmic eren 2 quilòmetres i en el Nacional 3, mentre que ara són 5 i costa més. En el Nacional d’enguany vull estar entre els vuit millors, i tractaré de ser el millor dels cadets de primer any.

—Què suposa debutar enguany amb la samarreta del Playas?

—És un orgull molt gran poder representar a un club amb el seu historial als campionats.