Tota una vida de groc. Marc Vidal és un dels pocs futbolistes de la Cantera Grogueta que pot presumir d’haver portat l’escut del Submarí dotze temporades. El vila-realenc va iniciar el seu camí en el Submarí enrolant-se en el Prebenjamí B. En l’actualitat, defensa la porteria del Juvenil A i ja ha debutat en el Villarreal C. A més, pot presumir d’haver aconseguit un subcampionat del món sub-17.

Format íntegrament al futbol base del Submarí, Marc Vidal valora amb entusiasme la possibilitat de créixer esportivament a pocs metres de casa. «Sóc de Vila-real i és una sort poder tenir una de les millors escoles de futbol base a la teua ciutat. Molts companys vénen de fora i fan un gran esforç per complir el seu somni d’arribar a ser futbolistes professionals i els que som d’aquí tenim el privilegi de poder lluitar des de casa», destaca Vidal.

Pel porter groc, la Cantera Grogueta és una de les millors escoles de futbol base a nivell nacional: «Donen oportunitats als joves de la pedrera. Encara que és veritat que és una escola molt exigent i cal ser treballador per poder progressar i créixer en ella».

Dues setmanes després d’haver tornat de l’Índia, l’arquer vila-realenc valora l’experiència de disputar un Campionat del Món com «increïble». «Des que et inicies en el futbol, un somia amb aconseguir grans coses i ser subcampió del món ho és. És molt bonic. La nit després de la final estàs dolgut amb el resultat perquè teníem l’opció de ser campions, però a mesura que passa el temps valores el que has aconseguit. Ser subcampió del món és una cosa molt gran», reconeix.

UN PORTER AMB BON TOC // Marc Vidal és un fidel reflex de l’escola de porters groga. Amb bon toc de pilota i felí baix els pals, es defineix com un porter a qui li agrada «iniciar la jugada» i «ser líder de l’equip». «Al Villarreal tracten que els porters siguem bons jugant amb els peus i que siguem valents», reconeix. Fora del terreny de joc, la seua percepció personal és la d’un xic «treballador» i «humil».