+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

Benicarló comptarà amb un trinquet de referència comarcal

Els aficionats a pilota de les comarques del nord de Castelló tindran en el futur trinquet de Benicarló un punt de referència per a la pràctica de la pilota valenciana. La instal·lació ocuparà una superfície de 2.500 metres quadrats que es construiran al

 

Benicarló comptarà amb un trinquet de referència comarcal -

REDACCIÓN 05/03/2010

El projecte del futur trinquet s'ha presentat aquest matí en presència de l'alcalde de la ciutat, Marcelino Domingo, el director general de l'Esport, Mateo Castellá, i el diputat d'Esports de la Diputació, Luis Martínez. Els tres representants institucionals s'han mostrat satisfet del resultat final del projecte, que s'afegirà als 14 trinquets que s'estan construint actualment a la Comunitat Valenciana.


La construcció del trinquet de Benicarló s'emmarca en el Pla d'Instal·lacions Esportives de la Diputació i la Generalitat i naix de la col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana amb l'objectiu de desenvolupar i potenciar la pràctica de pilota valenciana. En concret, el trinquet de Benicarló suplirà la falta d'aquest tipus d'instal·lacions a les comarques del nord de Castelló i servirà per aglutinar tots els aficionats de la zona.


Els 2.500 metres quadrats totals de superfície que ocuparà la instal·lació es dividiran en dos blocs que ocuparan el trinquet pròpiament dit, amb una alçada de 13,71 metres, i un edifici per als vestidors i diverses sales polifuncionals que podran utilitzar les entitats esportives de la ciutat. Els dos edificis, que ocuparan una superfície útil de 1.443 metres quadrats, estaran comunicats.


La ubicació del trinquet, al costat de l'IES Ramón Cid, permetrà una excel·lent comunicació amb el nucli urbà de Benicarló gràcies a l'execució de la tercera fase del vial de Corts Valencianes i l'ampliació del camí d'Artola.


Una vegada presentat el projecte, ara comencen els tràmits administratius per a la construcció del trinquet, que passen pel visat del projecte per part de la Direcció General de l'Esport, la licitació i l'execució de les obres, que preveu un termini mínim de 10 mesos.


El pressupost del trinquet és d'1,6 milions d'euros, dels quals 600.000 euros van a càrrec de la Diputació i la Generalitat a parts iguals. La resta del projecte el finançarà l'Ajuntament.