+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El turno

Un altre Mascarell és possible

 

David García Pérez David García Pérez
12/02/2019

La setmana passada han començat les obres de pavimentació de Mascarell amb les quals es pretén fer accessible el recinte interior emmurallat eliminant les voreres per a vianants del nucli urbà. En concret, les obres preveuen, entre d’altres, la conversió en zona de vianants de Mascarell amb un únic paviment i la preparació de canalitazacions per al futur soterrament del cablejat de llum, a més de la renovació de les canonades de distribució d’aigua.

És una iniciativa molt important per al equip de govern en la qual hem estat molt de temps treballant per l’alt valor patrimonial i cultural del recinte. Per aquest motiu, les actuacions que s’estan portant a terme han de ser respectuoses amb aquest entorn, tractant de posar en valor tant els elements actuals com els antics. A més, en els treballs també es té en compte el pla especial de protecció de l’entorn del BIC.

L’import del contracte és de 608.892,20 euros i té una subvenció de 306.005,97 euros procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a potenciar les inversions en immobles de patrimoni cultural, a més de vora els 70.000 euros de la Diputació de Castelló.

Mascarell va ser declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) en l’any 1996 i és l’únic recinte emmurallat en la seua totalitat de la Comunitat Valenciana. Poc a poc anirem fent d’aquest un lloc per conèixer i visitar. Tot el nostre suport des de l’ajuntament de Nules i el agraïment als seus veïns per la confiança.

*Alcalde de Nules