El barri de Sant Joan de Nules ha celebrat les festes del seu patró, ja plenament consolidades en la tercera edició consecutiva des que l’actual comissió de festes, que presideix Valentín Saiz, es fera càrrec de la seua organització amb l’objectiu de recuperar tradicions i donar un nou impuls a uns actes que han guanyat participació i esplendor.

Aquest ha sigut a més el segon any amb Regina del Foc després de huit anys d’absència. El 17 de juny el Teatre Alcázar es vestia de gala per veure com la primera Regina d’aquesta nova etapa, Nadia Cubedo, donava el relleu a Andrea Tena Lucas, que ha estat acompanyada per les dames Cristina Orenga, Alba Manzana, Paola Sales, Sara Sáez i Àngels Martínez. També ha destacat el paper dels clavaris, José Esteban Ibáñez (‘Pepe El Manrico’) i els seus néts, Lorenzo Morcillo Esteban i Francisco Beltrán Esteban.

Les festes es van celebrar del 22 de juny al 2 de juliol i van tindre com a actes més participatius el sopar de germanor de tombet de bou de l’1 de juliol, amb 2.000 persones, i el concurs de paelles que va guanyar Roberto García, amb Sergio Juanes segon i María Clofent tercera. També es va celebrar el II Concurs de Sangria, on va guanyar la penya La Panderola i van ser segon Adrián Santamaría i tercera Cecilia Bartolomé.

L’homenatge al patró, amb la processó de Sant Joan, va tancar unes festes que han potenciat el cartell taurí amb sis bous salvatges.