El secretari autonòmic d’Agricultura de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, va assistir a la reunió de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que va tindre lloc el darrer mes de maig a l’Ajuntament de Nules.

«Per als membres que formem la plataforma és molt important i positiu tindre un representant de la Conselleria d’Agricultura, ja que els temes que tractem arribaran de seguida a l’Administració autonòmica. A més, el secretari autonòmic d’Agricultura ens ha dit que donarà suport a qualsevol iniciativa que siga viable i real», ha explicat el regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Nules, César Estañol.

En aquesta reunió es va tractat de nou el tema de la figura de qualitat per a la clemenules. «Estem en contacte amb tècnics de l’UJI i de la Universitat Politècnica de València per a treballar diferents punts, com ara el reglament, el plec de condicions tècniques i l’àmbit geogràfic», ha comentat Estañol.

Així, cal recordar que durant la presentació de la Plataforma a Castelló, el rector de l’UJI, Vicent Climent, ja va insistir en que la universitat «s’ha d’implicar mitjançant la generació de nous coneixements amb l’objectiu de reivindicar la taronja, que és tot un referent de la província de Castelló».

També s’ha fet un seguiment de la recollida de signatures que està previst que finalitze a principi del proper estiu.

Des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador es duran a terme diverses reunions de treball per a establir les bases de la figura de qualitat que es tractaran en la pròxima reunió que convocarà la plataforma.