LLa programació de la segona edició del Dia Internacional dels Museus a Nules es va tancar amb una gran participació en totes les activitats que es van organitzar els dies del 16 al 20 de maig.

Així doncs, els actes que s’han incorporat per primera vegada han sigut els que més èxit han tingut. «Hem organitzat dos actes en els quals calia fer inscripció prèvia per tal de participar-hi ja que hi havia places limitades, i en els dos s’han superat les previsions ja que algunes persones no van poder assistir-hi perquè la capacitat prevista estava completa», explica el regidor de Museus, Antonio Romero.

Aquests actes han sigut el conta contes ‘El origen del amor’, que va tindre lloc el divendres 19 de maig als voltants del Museu de Medallística Enrique Giner i en el qual, amb Carlos García i Jota Martínez, es van interpretar narracions d’escriptors com Lope de Vega, Quevedo, Boccaccio o Cervantes acompanyats de música d’instruments medievals.

L’altre, amb el qual es va tancar la programació el dissabte 20 de maig, va ser la Nit Blanca, una visita guiada pels edificis històrics locals en la qual es van explicar diverses anècdotes relacionades amb aquestos.

Per altra banda, per segon any els alumnes de l’assignatura de plàstica de quart de l’ESO i de primer de Batxillerat de l’IES Gilabert de Centelles han participat en el Concurs de Dibuix Enrique Giner; i els més menuts han pogut realitzar la seua pròpia medalla del Museu de Medallística Enrique Giner amb una premsa en el taller de realització d’una medalla. Davant l’èxit d’aquesta activitat «vàrem haver de prolongar el taller dos dies més per a donar l’oportunitat de participar-hi a més xiquets i xiquetes», ha comentat Antonio Romero.