L’Ajuntament de Nules, en la darrera sessió del Ple ordinari de la corporació municipal, va tractar una de les principals reivindicaciones dels veïns, la proposta de l’inici del procediment per a la Declaració d’Interés Públic de tots els habitatges de primera línia de la platja.

Els tècnics de l’Ajuntament han fet un informe favorable amb els corresponents arguments que hauran de ser ratificats tant per la Generalitat Valenciana com pel Govern central, ja que és requisit imprescindible l’acord per part de les tres institucions. Aquest punt té el suport de tots els grups municipals que formen la corporació municipal.

L’alcalde, David García, explica que aquesta petició es fonamenta en el fet que els habitatges es van construir en la primera dècada del segle XX i es van consolidar en la de 1950. Per tant «tenen una indiscutible vàlua etnològica i la seua desaparició suposaria la pèrdua d’un museu viu de l’arquitectura de Nules que es conserva en molt poques poblacions».

Així, cal recordar que uns 44 habitatges van ser utilitzats pels veïns com a refugi durant els bombardejos de Nules que van tindre lloc al llarg de la guerra civil.

el benicató

El Ple també va aprovar la signatura del conveni marc amb la Universitat de València per a poder establir per primera vegada llaços de col·laboració, la qual cosa permetrà més endavant signar un conveni específic per a continuar realitzant excavacions a la vil·la romana del Benicató.

També es posarà en marxa el I Concurs de Fotografia Vila de Nules, per la qual cosa s’ha fixat 10 euros de preu públic per participant; i Nules tindrà a més un Reglament d’Ús de la Biblioteca Municipal José Vicente Felip Monlleó, inexistent fins ara, en què es podrà utilitzar ordinadors que facilitarà l’Ajuntament.