L’Ajuntament de Nules durà a terme una nova adjudicació, corresponent al període 2017/2019, de les diferents parcel·les que formen els horts urbans de la població.

Així doncs, encara que aquesta iniciativa va dirigida principalment a persones jubilades o en situació d’atur, també poden participar-hi la resta de veïns de la localitat.

Entre els objectius es troba recuperar i conservar varietats de productes locals, utilitzar sistemes de producció ecològica i tradicional, o desenvolupar un aprofitament de tipus educatiu, formatiu i de divulgació.

El regidor d’Agricultura, César Estañol, ha explicat sobre això que «l’explotació d’aquests horts urbans d’oci municipals va encaminada a cultius sense ànim de lucre, de manera que es conjuguen els beneficis socials que porten aquests tipus d’horts amb els beneficis ambientals i patrimonials derivats de la conservació de varietats locals en perill de desaparéixer».

Les persones que facen la sol·licitud per a la nova adjudicació hauran d’acreditar mitjançant un certificat d’empadronament que són residents al municipi de Nules almenys des de fa tres anys.

Per tant, els interessats a sol·licitar l’ús d’una d’aquestes parcel·les haurà de presentar la instància corresponent al registre de l’Ajuntament de Nules.