+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

El Lope de Vega ‘pensa en verd’ i contra el canvi climàtic en Nules

El col·legi s’ha sumat al moviment Fridays for Future i, a més, celebra tallers i organitza eixides per a netejar la platja

 

CONSELL MEDIAMBIENTAL. Imatge dels xiquets que formen part del Consell Mediambiental. - MEDITERRÁNEO

REIVINDICACIÓ. Els escolars van el·laborar diverses pancartes. - MEDITERRÁNEO

07/05/2019

Cada vegada són més els centres de la província de Castelló que eduquen des de la conscienciació ambiental i que incorporen durant el curs escolar iniciatives que ajuden els més xicotets a créixer aprenent la importància de respectar el seu entorn. Un d’ells és el col·legi Lope de Vega de Nules, que s’ha sumat al moviment Fridays for Future que lluita contra el canvi climàtic pintant els divendres del color verd per a demanar més mesures que protegisquen el mediambient. Unes cites setmanals en les quals els estudiants trauen les seues pancartes al pati i conviden a entitats oficials a participar mitjançant la lectura d’un manifest.

Però a més de mobilitzar-se cada setmana, el centre s’ha unit a la iniciativa Let’s Clean Up Europe, que consisteix en la neteja d’una zona de platja amb la finalitat de mantindre net l’entorn, una activitat que, segons informen des del centre, es repetirà el proper 19 de maig. Tal com expliquen des de l’organització, el grup ha realitzat una mostra de recollida de residus que s’exposarà aquests dies amb motiu de la Setmana Verda que celebra fins al divendres el col·legi amb l’objectiu de reflexionar sobre el tema.

Es tracta de la novena edició d’una cita que enguany arriba carregada d’activitats per a tot l’alumnat, que podrà participar en tallers de corresponsabilitat domèstica per a trencar els estereotips, audiovisuals així com de jardineria, entre altres. A més, hi haurà concursos i una conferència que tractarà sobre la igualtat de gènere titulada Junts i iguals, millorarem.

Durant el dia de hui, el Lope de Vega obrirà les seues portes perquè tot aquell que estiga interessat tinga l’oportunitat de conéixer el projecte educatiu de l’escola a través de tallers infantils. I demà, arribarà el torn de l’esport, doncs els estudiants participaran a les 9.00 hores en una marxa solidària a Mascarell, una excursió que està oberta a tots els veïns del poble. Cada euro de la inscripció (que es realitzarà el mateix dia de l’eixida a la porta del centre) anirà destinat a benefici d’Amor en Acció.

El dijous a la vesprada es celebrarà una xerrada, a les 18.30 hores, que aprofundirà en la importància d’educar als més joves en la igualtat de gènere i el risc que comporta no fer-lo. Una ponència que estarà a càrrec de Yolanda García, agent tutora de la Policia Local de Nules, i que es completarà amb el taller Podrem ser el que vulguem.