Fa dos anys que des de Més Nules hem iniciat una singladura política basada en la unió de col·lectius polítics (bloc-Compromís de Nules, EU-Nules) i diferents persones a títol individual. La unió que feia la força, lluny de sumar vots, els va multiplicar, tot i que la representació no va ser la que en proporció ens pertocava. Tanmateix, la llei d’Hont va permetre que es fera realitat un canvi tant a l’estil de govern, com a les polítiques aplicades al nostre poble.

Si la negociació per a arribar a un pacte de progrés per a Nules no va ser fàcil, els objectius de totes les parts estaven clars i vàrem començar a treballar en allò que ens unia i no en allò que ens dividia. Teníem clar que el nostre objectiu eren les persones, fer més humana i eficient la gestió política municipal, recuperar les nostres tradicions, negociar amb les administracions les inversions per al poble, imaginar noves vies d’estalvi i modernització del poble, treballar seriosament en el medi ambient del nostre terme, promoure el treball i la indústria donant suport a empreses i autònoms locals... Al remat, negre sobre blanc, totes les parts ens vàrem comprometre a una sèrie d’objectius, la majoria dels quals estan acomplerts i consolidats i molts dels que queden, en vies.

Tot no és fàcil, hi ha moltes hores darrere de cada gestió. Hem intentat posar ordre en una casa on els interessos partidistes primaven sobre els interessos generals, amb lleialtat, trellat, seguint els criteris dels tècnics, i molta feina! No s’ha donat el cas d’haver de tornar cap subvenció per falta d’idees, projecte o interès: al contrari, comptem cada vegada amb més recursos per a programes socials i estem en contínua recerca de nous projectes. Trobareu programes de formació (avalem joves) amb el suport de la Generalitat, campanyes de lluita contra l’exclusió social, projectes pilot d’estalvi d’energia (ja el tenim amortitzat! Objectiu més que acomplit). Hem retrobat les nostres tradicions populars al carrer després de molts anys que han intentat que s’obliden. La programació cultural ha millorat en varietat i qualitat i, en educació, hem aconseguit, entre altres inversions, que la Generalitat Valenciana posara per fi els diners per a la construcció del nou Pedro Alcázar. I sense plaques commemoratives ni fastuoses celebracions dignes de la Gürtel.

El pacte de govern ha estat presidit pel sentit comú, pel valor humà i la honradesa. Tot el que es fa no és del gust de tots, però el criteri de la majoria preval democràticament i el poble avança, prospera, resol problemes, inverteix, millora.

Ens conformem? Clar que no: a través de la participació ciutadana escoltem als veïns de primera mà en les assemblees de carrer per a valorar la nostra acció, corregir errades, encetar projectes...tenim els despatxos accessibles i les mans netes. I amb eixe esperit de progrés i millora constant afrontem la segona part de la legislatura amb ganes de fer-ho encara millor, sense medalles ni festivals i amb el compromís de millorar cada dia.