Mascarell va tornar de nou a l’època medieval amb la XI Fira Medieval, que va incloure del 3 al 5 de novembre més de 100 espectacles, activitats, productes artesanals i exhibicions que fan que aquest recinte totalment emmurallat es convertisca en un gran atractiu per als milers de visitants que recorren els seus carrers durant aquests dies.

La regidora de Tradicions, Patricia Cascales, comenta que «enguany s’ha ampliat la programació, per la qual cosa qualsevol visitant que ha vingut a la fira ha pogut trobar alguna actuació. Hem volgut dinamitzar la fira i fer-la més atractiva si cal per a tot tipus de públic».

A més, els 90 expositors participants van guardar una distància d’un metre entre ells per a facilitar el recorregut en els moments de major afluència de visitants.

Cadascuna de les jornades va començar amb una visita teatralitzada a Mascarell, on el públic va trobar desfilades itinerants, espectacles de circ, exhibicions d’aus o tornejos medievals.

El més menuts van poder gaudir amb el racó infantil en el qual hi va haver tallers de manualitats, contacontes o pintacares entre altres activitats. La gastronomia va ser un altre atractiu amb les tavernes gastronòmiques i les parades de diferents productes; i també hi ha haver una xarrada sobre la vestimenta d’un cavaller en l’exposició d’armeria.

La fira es va tancar la nit de diumenge amb una desfilada de foc itinerant amb percussionistes que van recórrer Mascarell.