L’Ajuntament de Nules fa una crida als veïns de la població perquè hi haja col·laboració i coordinació entre l’entitat local i la ciutadania, amb l’objectiu de reduir al mínim possible les poblacions de rosegadors als entorns urbans.

Cal destacar que l’Ajuntament té un Programa Integral de DDD (Desratització, Desinsectació i Desinfecció) que gestiona l’empresa Lokímica SA, la qual realitza un seguiment i control exhaustiu de les poblacions de rosegadors a l’entorn urbà del municipi.

Malgrat els esforços de l’Ajuntament de Nules, és necessària una activa conscienciació i participació ciutadana per a la gesió adequada de les poblacions de rosegadors.

Així, des de la Regidoria de Sanitat, es destaca que les cases i solars abandonats, amb molta brossa i efectes en desús, són entorns que afavoreixen l’aparició i proliferació de moltes plagues, entre les quals les rates i els ratolins, que estableixen en aquests llocs els seus caus.

pràctiques a evitar

De la mateixa manera, pràctiques que són tan habituals com deixar contenidors de deixalles oberts, tant a la via pública com en domicilis particulars, o alimentar gats del carrer amb pinso o menjar casolà, pot fer augmentar de manera notable el nombre de rates o ratolins d’una determinada zona urbana.