Per segon any consecutiu l’equip de govern de l’Ajuntament de Nules ha decidit no apujar als veïns i a les veïnes l’Impost de Béns Immobles (IBI) tal com li ha estat proposat per part de la Direcció General de Cadastre.

Així doncs, el coeficient d’actualització per al municipi de Nules dels valors cadastrals, que aquesta direcció general preveia incorporar al projecte de Llei dels Pressuposts Generals de l’Estat per al 2018, és de l’1,04.

L’alcalde de Nules i regidor d’Hisenda, David García, ha explicat que «el Govern ens ha proposat actualitzar l’IBI a l’alça però, igual que ja vàrem fer en l’exercici anterior del 2017, la decisió d’aquest equip de govern és congelar aquest impost que afecta la població».

Per tant, segons assenyala García, «hem comunicat a la Direcció General de Cadastre la sol·licitud de no- aplicació dels valors cadastrals dels béns immobles urbans en el nostre terme municipal, dels coeficients que per al seu increment establisca a l’efecte de la Llei de Pressuposts Generals de l’Estat per a l’any 2018».

Cal destacar que els ajuntaments poden demanar l’aplicació de coeficients d’actualització de valors cadastrals per a l’any 2018 de conformitat a l’article 32.2 del text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari, aprovat per Real Decret Legislatiu 1/2004 de 5 de març, una mesura que permet apropar els valors cadastrals al 50% del valor de mercat.

«En el cas d’acollir-nos a aquesta mesura, l’Ajuntament de Nules recaptaria més però seguirem amb l’IBI congelat per afavorir a la ciutadania», tal com ha destacat David García.

D’aquesta manera, els valors de l’IBI per als veïns de Nules es mantenen un any més en les mateixes xifres, de manera que no notaran cap augment i no hauran d’atendre una major pressió pel que fa als impostos.