L’Ajuntament de Nules ha tancat l’exercici de l’any 2016 amb un superàvit pressupostari d’1.286.379,02 euros i un romanent de tresoreria de 1.332,240, 19 euros. «Aquestes dades demostren que l’equip de govern sap gestionar i que està fent bé les coses», matisa l’alcalde de Nules i regidor d’Hisenda, David García.

A més, Nules compleix els quatre requisits marcats pel Govern central en la Llei orgànica 2/2012 sobre estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera per a les administracions locals com són tancar l’exercici de l’any 2016 amb superàvit; tindre un romanent de tresoreria positiu per a despeses generals; no superar els límits d’endeutament establit; i complir el període de pagament a proveïdors.

Respecte al tema de l’endeutament, David García destaca que «el límit està en 110%, al mes de juny de l’any 2015 quan varem entrar a governar estava per damunt del 30% i el desembre de 2016 es va tancar en prop d’un 16%».

Així, només des de l’inici de l’actual legislatura fins al tancament de l’any 2016, el deute municipal s’ha reduït en quasi un milió d’euros i ha passat d’un 31% a prop d’un 16% al tancament de l’any 2016.

I això tot i que des de l’inici de la legislatura l‘actual equip de govern ha pagat 295.958,48 euros d’interessos per sentències judicials impagades.

Per altra banda, segons els informes de l’interventor municipal s’ha complit també la regla de la despesa i s’ha fet amb un marge de 416.990,93 euros. «Hem complit la regla de la despesa amb unes xifres superiors a les previstes, tenint en compte que l’anterior equip de govern la va incomplir», comenta l’alcalde de Nules, David García.

En l’informe d’intervenció es destaca la reducció de sous dels integrants de l’equip de govern i personal eventual, que «arriba al 105,02%, per damunt del que estava previst», tal com assenyala l’alcalde, que afegeix que «per a nosaltres ha suposat un gran exemple, començant l’ajust amb nosaltres mateixos, la qual cosa s’ha complit de manera notable, segons els resultats que s’han obtingut fins ara».