Per primera vegada el municipi de Nules ha participat en el Festival Castelló Negre (FCN) dedicat al gènere literari negre o policíac, en el qual es trobaven també les poblacions de Castelló, Benicàssim i Peníscola.

En concret, els dies del 9 al 13 de maig. tant els veïns i les veïnes de Nules com d’altres localitats dels voltants van poder gaudir de diferents actes emmarcats en aquest festival.

El regidor de Biblioteca, Antonio Romero, ha comentat sobre això que «volem que Nules es convertisca en referent del Festival Castelló Negre a la comarca de la Plana Baixa, per la qual cosa treballarem per a participar de nou en la pròxima edició i intentarem millorar, més si cal, la programació».

Per a l’organització d’aquesta programació l’Ajuntament de Nules ha tingut la col·laboració del col·lectiu local Cosas&Musas. Mónica Mira, com a representant d’aquest, matisa que «la participació de Nules en aquest festival és molt important ja que ens situa dins del mapa literari i cultural del territori nacional, atés que el Festival Castelló Negre pertany a la xarxa de festivals d’aquest gènere», ha explicat.

A més, Mira destaca que «ha sigut una oportunitat per a conéixer en primera persona els autors dels llibres d’aquest gènere amb més èxit del panorama nacional, per la qual cosa ens agradaria que en la pròxima edició aquests actes tingueren més participació».

Nules Negre va tindre presentacions amb autors, cinema i teatre. De fet, el microteatre negre amb el qual es va tancar la programació va tindre tres obres que es van estrenar a Nules. A més, es va presentar el llibre ‘12 Plumas Negras: el regreso’, i els joves de l’IES Gilabert de Centelles van conéixer l’autora de la ‘Trilogía del Mal’, María José Moreno.