La Plataforma per la Dignitat del Llaurador va acordar en l’última reunió, celebrada el 4 d’abril de nou a Nules per ser el poble que s’ha convertit en seu del moviment, convidar els municipis de la província de Castelló a sumar-s’hi a la plataforma.

«En concret el que farem és enviar-los un escrit explicant tot el que s’ha fet fins ara des de la plataforma i els motius de les accions que estem duent a terme, a més els convidarem a sumar-s’hi i a participar en els actes reivindicatius que es convocaran en breu», explica el regidor d’Agricultura, César Estañol.

Entre les mesures que posaran en marxa està la realització d’una roda de premsa a València que tindrà lloc dimarts 11 d’abril i d’una altra a Castelló per a poder tindre el suport institucional presentant el text, consensuat per tots els representants de la plataforma, que acompanya la recollida de signatures. «El que volem és que en aquests actes tinguem la màxima representació possible, perquè són reivindicacions que beneficien a tot el sector pel que es demana recolzament tant a la gent de la Comunitat com de l’Estat Espanyol», matisa Estañol.

També s’ha parlat d’iniciar un pla estratègic per a la figura de qualitat de la clemenules, de manera que es vol crear un organisme tècnic que col·labore amb la plataforma per a tindre establides les bases que s’han de treballar amb la Generalitat Valenciana per a obtindre aquesta nomenclatura. Segons Estañol «volem tindre l’ajuda de la Universitat Politècnica de València i de la UJI per a fer un estudi de la certificació de qualitat geogràfica i de les característiques tècniques que pertanyen a la figura de qualitat».

A aquesta reunió van assistir representants dels ajuntaments de Nules, la Vilavella, Betxí, Moncofa, la Vall d’Uixó i Borriana.