Córrer ha sigut sempre l’esport de Laura Adsuara Casino (6 de desembre de 1977, Nules), membre del Club d’Atletisme Noulas que s’ha proclamat guanyadora del IV Circuit de Curses Populars de Nules en categoria femenina.

-- Des de quan corre?

-He corregut sempre, des de molt jove. També he fet natació, bàsquet, handbol... però sempre torne a córrer. Ho vaig deixar un temps per una lesió, després vaig tornar per deixar-ho altra vegada quan em vaig casar en 2007 i vaig tindre els meus dos xiquets, i finalment vaig tornar en 2014.

-- Quan s’incorpora al CA Noulas?

-Va ser precisament en 2014. El meu marit també és del club, conec molta gent que en forma part, i ara hem fet un grup bonic de xiques per a córrer.

-- Creu que cada volta hi ha més dones que corren?

-Sí, es nota molt. Les dones criden a les dones, et motiva més estar amb altres dones que practiquen el mateix esport que tu.

-- Què ha suposat guanyar el Circuit de Curses Populars de Nules?

-És una alegria, sobretot amb el poc de temps que tinc per a entrenar-me. Vaig anar fent el circuit fins que em van dir que anava la primera, i aleshores t’ho agafes amb més ganes.

-- Quin va ser el moment més dur?

-L’última cursa, el 10k, perquè estava lesionada però havia de fer-la sí o sí per a puntuar. Va ser dura mentalment, perquè no podia anar al ritme habitual, però fins i tot vaig ser tercera local.

-- I quina carrera va gaudir més?

-La de la platja de Nules perquè allí em podien veure córrer els meus nens. És una cursa que em motiva molt, si fins i tot vaig participar en la primera edició fa 33 anys. També m’agrada la Rodeno, encara que enguany vaig sentir la pressió de la competició.

-- Com recorda aquella primera edició del Trofeu Sant Roc?

-Tindria 8 o 9 anys i recorde que ja hi havia molt de públic. Majors i menuts corrien tots junts i a mi em van tirar al terra, però em vaig alçar i vaig acabar.

-- Com ho fa per a compaginar esport, treball, una família...?

-Acostumem a dir que si una mami pot córrer, tots poden fer-ho. Si vols córrer, trobes el temps per a fer-ho: si no pots córrer tres dies a la setmana, corres dos.

-- Quin entrenament realitza?

-M’agrada córrer cinc dies a la setmana, encara que enguany si faig dos ja és una sort. Si estic preparant una cursa, el primer és agafar fons, i després entrenar canvis de ritme per a agafar velocitat, i un dia a la setmana, un parell d’hores i mitja per muntanya.