Arriben les festes de la Magdalena, una de les oportunitats úniques de la nostra província per a seguir dinamitzant la nostra economia. La tradició queda cosida durant aquestes festes a les oportunitats que cada any impliquen el fet que milers de turistes vinguen a conèixer la nostra cultura.

La Magdalena és una eclosió de pólvora, gastronomia, llums, colors, música: és la mostra més palpable del fet que un sentiment pot convertir-se en alguna cosa tangible, un sentiment col•lectiu que durant aquests dies es converteix en una veu única, potent i d’unió.

Si hi ha alguna cosa que distingeix a les celebracions fundacionals de Castelló de la resta és la gran simbologia que atresora, la metàfora convertida en celebració. De la Romeria de les Canyes, a l’Encesa de Gaiates, passant pel Pregó o l’Ofrena. El Govern provincial, com a columna vertebral de la província, viu aquesta celebració de les tradicions des de l’epicentre dels festejos.

Amb el Dia de la Província i entrega de l’Alta Distinció i els mèrits a les Arts, l’esport, la innovació i la solidaritat, la nostra institució ret homenatge al sentiment de pertinença de tots i cadascun dels 135 pobles de la nostra província, els que conformen 135 identitats pròpies. Perquè si hi ha alguna cosa que ens distingeix com a poble és una sensació de pertànyer a una terra privilegiada. A l’orgull de tenir les millors festes, del nord al sud, de comptar amb una terra generosa que ens ofereix fruits únics, a ser una província d’innovadors, però, sobretot, de bona gent.

Castelló serà en Magdalena la capital de la concòrdia, d’un poble obert i hospitalari. Molt bones festes a tots i visca la Magdalena! H