Arriben les festes de la Magdalena, setmana gran dels ciutadans i ciutadanes de Castelló, i, amb elles, una lluminosa explosió de música, d’alegria i d’entusiasme que trenca en un instant la rutina diària dels castellonencs. Amb l’inici de la festa plena sorgeix també una atmòsfera distinta, càlida i familiar, que arriba a qualsevol racó, envolta a veïns i visitants, i fa a tots partícips d’un sentiment que s’ha anat transmetent de generació en generació des de fa molts anys, i que invita a eixir al carrer i a compartir bons moments.

Al llarg d’uns dies màgics regna a la capital un ambient especial en què es mostra millor que mai el caràcter de la nostra gent, la seua generositat i el seu esperit obert i acollidor. La il•lusió i l’esforç compartit de milers de persones que treballen per tota la ciutat donen com resultat aquesta festa única que omple a tots d’orgull. Totes elles fan possible que, cada any, la festa de la Magdalena òmpliga la ciutat de llum per a admiració dels veïns i molt especialment dels molts visitants que acudeixen a Castelló durant aquestes jornades entranyables.

Sou molts els castellonencs que espereu amb impaciència l’arribada d’aquestes dates excepcionals en el calendari, del moment precís que marca l’inici de les festes, demà, quan ‘Ja el dia és arribat de la nostra Magdalena’. Les pàgines de Mediterráneo em brinden l’oportunitat d’enviar-vos a tots, des d’elles, la meua salutació més cordial i els meus millors desitjos, i també d’animar-vos a viure plenament en companyia dels vostres cada instant d’aquestes festes de la Magdalena de 2016, per tal que siguen, com diu la veu popular, orgull de tradició i de genealogia. Vítol! H