El primer any del projecte educatiu i divulgatiu de Facsa ‘El Curs de l’Aigua’ ha tancat amb un balanç molt positiu. Des que arrancara al novembre del passat 2015, un total de 1.500 escolars de primària procedents de 20 col·legis de Castelló de la Plana, han visitat les instal·lacions de la companyia per a conéixer esta pionera iniciativa i formar-se en matèria mediambiental.

Esta iniciativa consolida el compromís social de Facsa amb la divulgació de la cultura de l’aigua. Este innovador projecte, orientat als més jóvens, a més de tindre un caràcter didàctic busca generar consciència sobre la importància de l’aigua com a recurs natural bàsic per a la vida i fomentar bones actituds que deriven en un ús responsable. Per al seu desenrotllament, s’ha apostat per la combinació de diversió i aprenentatge, tot això materialitzat en realitat augmentada, animació 3D, app, noves tecnologies i tallers d’experiments.

Pilar Sòria, responsable d’esta iniciativa, assenyala que “estem molt satisfets amb l’acollida que ha tingut en este primer any de camí i contents per poder contribuir a la formació dels més jóvens en el cicle integral de l’aigua i a la conscienciació sobre l’ús sostenible d’este vital recurs. Per això, seguint en esta línia, per al curs 2016-2017 volem arribar a més escolars de la província de Castelló”.

COMPROMÍS CONSTANT

Facsa és conscient que les noves generacions són la clau per a protegir el medi ambient, cuidar l’entorn i salvaguardar els recursos naturals. En este sentit, cal destacar que acull cada any a diversos col·lectius com a col·legis, instituts, centres de formació professional, universitats, associacions i sindicats de regs per a oferir-los visites guiades en les instal·lacions que gestiona, tant d’abastiment d’aigua potable com de depuració d’aigües residuals, on comproven in situ el funcionament del cicle urbà de l’aigua. h