El 17 de maig es va celebrar a Espanya el Dia Mundial del Reciclatge. Moltes han estat les empreses a fer balanç de les seues accions i Recyclia, l’entitat que agrupa les Fundacions Ecopilas, Ecofimática, Ecoasimelec i Ecolum, ha presentat una anàlisi sobre el reciclatge de cartutxos d’impressió amb l’empresa Waste Zero World (W0W).

Segons el document, el 100% dels materials continguts en un cartutx de tòner ja és reutilitzable en la fabricació de nous productes, si és reciclat adequadament, el que converteix la gestió d’aquests dispositius en un clar model d’economia circular a l’entorn dels residus electrònics.

Així mateix, el reciclatge d’un quilogram de cartutxos de tòner pot ser reutilitzat en la seua totalitat, concretament: 442,4 grams de plàstic; 387,3 de ferro; 129,3 de pols de tòner i 41 d’alumini. Plàstic, ferro i alumini en la fabricació de nous productes i la pols de tòner en valorització energètica. A més, ambdues entitats ja desenvolupen tasques d’R+D+I per trobar noves opcions de reutilització d’aquesta pols, com ara un component en pintures reflectants o per a asfaltat de carreteres.

Recyclia i W0W destaquen així el ràpid desenvolupament de la tecnologia de reciclatge per a cartutxos d’impressió, que és obligatori.