La Fundació Global Nature i l’Ajuntament de Torreblanca coordinen des de fa anys els voluntariats de naturalesa de l’Espai Natura. Existeixen nombroses espècies en perill d’extinció o hàbitats que necessiten ajuda per a evitar la seua desaparició, per això, a vegades els voluntaris són l’eina més eficaç per a aconseguir un nombre més gran d’accions. Des de les llacunes fins a la mar, passant per les dunes, a Torreblanca es preparen iniciatives de tipus ecològic i per tal de posar en valor l’entorn.

La propera serà el voluntariat sobre tortugues, patrocinada per Bankia i que es desenvoluparà el diumenge 21 de juny, amb la formació per als voluntaris que, durant quatre mesos, realitzaran el seguiment d’aquestos rèptils d’aigua dolça en les séquies del Prat. Els participants aprendran a identificar espècies, a realitzar fitxes i a capturar tortugues invasores per a traure-les del medi.

A més del voluntariat de tortugues, la Fundació Global Nature i l’Ajuntament de Torreblanca també porten a teme el voluntariat de fons marins, amb la col·laboració d’associacions de busseig como Poseidón, Politsub i MolaMola. Dues vegades a l’any, els participants es submergeixen per a analitzar la qualitat dels fons marins i recollir residus y plàstics.

Finalment, el Centre Ocupacional de Torreblanca, que atén persones amb discapacitat, fa el seguiment i manteniment de la zona de cria del corriol camanegre, un au autòctona de la zona.